Archives

now browsing by author

 

Kvarner Open – ADA liga

V soboto 2. septembra je potekal prvi turnir ADA lige v sezoni 2017/2018.

Iz našega kluba so se udeležili 3 člani, ki so dostojno zastopali.

Med mešanimi dvojicami v A kategoriji (MIXA) sta se že zgodaj borila Dunja Vidič in Jani Murovec, ki sta se odlično ujela in odigrala lepe tekme, vendar je za preboj iz skupine manjkala športna sreča. V skupini sta izgubila z kasnejšimi finalisti v tej kategoriji.

Moške dvojice je zastopal član Miran Vihtelič  skupaj z Urošem Vidovičem (BK Olimpija). V skupini sta prepričljivo ostala neporažena, kar sta tudi držala tudi do finala ter tako osvojila zlato medaljo v B kategoriji.

Ženske dvojice je skupaj z Evo Meglič (Za šport) odigrala Dunja Vidič, ki pa sta ostali na nesrečnem 4. mestu.

Za konec so ostali še moški posamezno v A kategoriji, katero sta zastopala oba člana Miran Vihtelič in Jani Murovec. Miran se je v skupini dobro znašel in se kot vodilni uvrstil v četrt finale. V četrt fianlu pa je nasproti stal klubski kolega Jani Murovec, ki je v težki skupini osvojil drugo mesto. Zmago nad Miranom Vihteličem se je uvrstil v pol finale in z zmago nad Dario Karlom (BK FLEX) uvrstil v finale. V finale se je ponovila tekma iz skupine, kjer je Jani dodobra namučil Jureta Staniča in le na razliko izgubil  zlato medaljo in tako osvojil srebro. Več na tej povezavi

 • Jani Murovec MSA – srebro
 • Miran Vihtelič MDB – zlato
 • Dunija Vidič WDA – 4. mesto

BNM 2017 (badminton na mivki) 19.8.2017

Vabljeni ljubitelji loparja in perjanic na že utečeno mesto v Idrijski beli na mivko pod soncem.

Turnir bo potekal 19.8.2017 z štartom ob 10h.

Turnir se igra v eni kategoriji – dvojice (mešane, moške). Vse se bomo zmenili na licu mesta.

Prijavnina za piknik in turnir je 12€ vključuje kosilo, večerja,  pijača dobrodošlice in še kaj se bo našlo.

Več informaciji Miran 041427862

15. Hidria Masters turnir

V soboto, 1. aprila se je od 12:30 naprej v telovadnici Gimnazije Jurija Vege Idrija, odvijal 15. Hidria Masters turnir 2017. Kot vsako leto, so se ponovno zbrali na kupu najboljši idrijski rekreativci in rekreativke, ter se pomerili v svojem znanju badmintona. S tem smo znova dobili dva najboljša tekmovalca, ki sta v last dobila prehodni pokal. Letos sta oba pokala ostala v rokah dosedanjih lastnikov, in sicer, pri dekletih se je na pokal drugič zapored podpisala Dunja Vidič, pri fantih pa s tretjo zmago zapored nadaljuje Jani Murovec.

Kot vedno, smo pričeli s skupinskim fotografiranjem, nato pa hitro pričeli z ogrevanjem in prvimi tekmami, saj so tekmovalci že komaj čakali, da začnejo in sprostijo napetost. Pri fantih se je na zaključni turnir uvrstilo 16 najboljših, pri dekletih pa vseh 10, od teh pa se jih je na zaključku zbralo le 6. Pri fantih so se letos uvajale spremembe v rednem delu lige, kar pomeni, da se je igralo v 3 kakovostnih skupinah, med katerimi so bili možni prehodi na boljšo ali slabšo pozicijo s kvalifikacijskimi tekmami. Na ta način smo bili letos že v rednem delu tekmovanja priča zelo napetim in izenačenim tekmam.

Tudi letos se je tekmovanje začelo zelo napeto, kar s prvimi dvoboji, saj sta si v prvem krogu stala nasproti večna rivala Matjaž Žigon in Miloš Krašna. Po izredno napetem boju je premoč pokazal vedno borbeni Matjaž Žigon in tako nadaljeval svoje osvajanje. Istočasno smo lahko spremljali drug, zelo napet boj, med mladim, nadobudnim Dežela Blažem in izkušenim Makuc Damjanom, ki je na koncu z velikimi težavami in majhno razliko le ugnal hitrega Blaža. Sledile so tekme četrt finala in drugi krog repasaža. Lanski prvi trije nosilci, Jani Murovec, Miran Vihtelič in Primož Makuc, so brez večjih težav tudi letos prišli do polfinala, le da se jim je letos z veliko željo po zmagi, pridružil tudi izkušeni Robert Kreft. Tako sta sledili dve polfinalni tekmi, prva med Kreft Robertom in Vihtelič Miranom, druga pa med Murovec Janijem in Makuc Primožem. Po napetih in zanimivih dvobojih smo na koncu dobili finalista, in sicer trenutno nepremagljivega Murovec Janija in izkušenega, idrijskega guruja Vihtelič Mirana. Tako smo ponovno spremljali napet in zelo zanimiv dvoboj dveh večnih rivalov. Na koncu je Jani Murovec z dvema dobljenima nizoma ponovno dokazal, da je trenutno nepremagljiv in si znova prisvojil zlato. Robert Kreft je letos dokazal, da še vedno spada v sam vrh lestvice, saj si je s prepričljivo igro, 2:0, priigral 3. mesto. Ne smemo pa pozabiti tudi na napete boje, ki so se odvijali v repasažu. Tukaj je z dobro igro po lestvici navzgor korakal Matjaž Žigon, kjer je po tesnem boju z mladim Makuc Primožem končal na 6. mestu. Na žalost, se je drugi napeti boj med Krašna Milošem in Makuc Damjanom končal predčasno, saj je Miloša po zelo dobrem nastopu ustavila poškodba in je moral predati boj.

Istočasno so se na sosednjih igriščih odvijale tekme med dekleti. Čeprav je bila letos udeležba malo okrnjena, dekleta niso popuščala in so tako kot fantje, pokazala izredno borbene in napete tekme. Dekleta so bila razdeljena v dve skupini po 3 in so tako najprej odigrale tekme znotraj skupine, nato pa so sledili polfinalni boji izven skupin. Prvo polfinale je potekalo med lansko zmagovalko Dunjo Vidič in vedno razigrano Mirjam Marinac, drugo pa med Natašo Pivk Vončina in Mašo Eržen. Tu sta premoč pokazali prvi dve nosilki, Dunja Vidič in Nataša Pivk Vončina, ki sta se kasneje pomerili v velikem finalu. Na koncu je s prepričljivim nastopom, 2:0, zmagala lanskoletna zmagovalka Dunja Vidič in tako že drugič zapored osvojila zlato. Nataša Pivk Vončina pa se je tokrat morala zadovoljiti s srebrom. Bili pa smo priča neverjetno napeti tekmi za tretje mesto, med izkušeno in vedno polno energije Mirjam Marinac, ter novopečeno in nadobudno igralko Mašo Eržen. Obe tekmovalki sta pokazali odlično igro in neverjetno borbenost. Na koncu je zmago za 3. mesto slavila utrujena, vendar izredno zadovoljna s svojo igro, Mirjam Marinac.

V dvorani je kot vsako leto vladalo izredno pozitivno in navijaško vzdušje, kar tekmovalce vedno napolni še z dodatno energijo. Po zaključenem turnirju je sledilo težko pričakovano druženje ob dobri hrani in pijači, ter analizi odigranega turnirja. Po odlični večerji je sledila podelitev medalj in pokalov najboljšim trem pri dekletih in fantih. Podelili pa smo tudi kar nekaj posebnih nagrad, kot so plaketa za zvestega udeleženca (15. udeležba), ki so jo prejeli Matjaž Žigon, Robert Vončina, Sašo Poljanšek in Miran Vihtelič, ter različne diplome in sicer, diplomo za naj novinca, ki jo je prejel Nik Skok, diplomo za naj veterana je prejel Matjaž Žigon, diplomo za naj veteranko je dobila Mirjam Marinac, diplomo za borbenost pa je prejela Mateja Peljhan.

Jubilejna 15. Hidria Masters liga je tako uspešno zaključena, naslednje leto pa novim izzivom naproti s 16. Zimsko ligo.

Zahvala še letošnjemu glavnemu sponzorju Hidria in neimenovanemu podporniku za podporo.

 

Končni vrstni red (fantje):

 1. Jani Murovec
 2. Miran Vihtelič
 3. Robert Kreft
 4. Primož Makuc
 5. Damjan Makuc
 6. Matjaž Žigon
 7. Janko Bačnar
 8. Miloš Krašna

9.- 12. Blaž Mekuč, Blaž Dežela, Sašo Poljanšek in Robert Vončina

13.-16. Roko Marinac, Tin Skok, Matjaž Skvarča in Tilen Didič

17.- 19. Peter Lahajnar, Robert Kos in Matej Prezelj

Končni vrstni red (dekleta):

 1. Dunja Vidič
 2. Nataša Pivk Vončina
 3. Mirjam Marinac
 4. Maša Eržen
 5. Tina Tušar
 6. Mateja Peljhan

Pričetek vadbe za otroke

Plakat za vadba otrok – badminton

Plakat 2016

14. Masters presegel vsa pričakovanja

V soboto, 9. aprila, se je od 13. ure naprej v Gimnaziji v Idriji odvijal Idrija Masters 2016, kjer so se najboljši Idrijski tekmovalci in tekmovalke pomerili med seboj. S tem sta postala znana najboljša in najboljši igralec badmintona v Idriji za leto 2016, ki sta za spomin na uspešno odigrano sezono v last dobila prehodni pokal. Med dekleti se je na pokal prvič podpisala Dunja Vidič, pri moških pa je pokal ostal pri dosedanjem lastniku, Janiju Moravcu.

Po slavnostni otvoritvi, skupinskem fotografiranju in ogrevanju se je tekmovanje začelo. Energija v dvorani in na tribunah je bila odlična, v zraku pa se je čutila napetost in vsi igralci so komaj čakali, da stopijo na igrišča in odigrajo, kot le najbolje znajo. Na turnir se je uvrstilo najboljših 16 fantov iz Zimske lige in 10 deklet, ostale dekleta se žal tekmovanja niso uspele udeležiti.

Najprej je bil na vrsti prvi krog v moški konkurenci. V drugi krog so napredovali vsi nosilci, manjše presenečenje je bilo le v tekmi med, lahko bi rekli badmintonskim veteranom, Matjaž Žigonom in Tomažem Makucom ki je po treh nizih ugnal starejšega člana.

Sledile so tudi tekme četrtfinala in drugi krog repasaža. Prvi in tretji nosilec sta brez večjih težav preskočila četrtfinale, presenečenje pa se je zgodilo na med predlanskim zmagovalcem Robertom Kreftom in mladim Primožem Makucom, kjer je slednji prepričljivo zmagal v dveh nizih. Zagotovo veliko pričakovanje je bilo kaj se bo zgodilo med večnima rivaloma Primož Makseljem in Damjanom Makucem. V repasažu pa je Roko Marinac priprav lepo presenečenje za Blaža Deželo in Tomaža Makuca in oba premagal, ter šele v 3. krogu repasaža naletel na težje ga nasprotnik Krašna Miloša in ga izločil iz nadaljnjih bojev ter dokončal na 7. mestu. 2. nosilec Robert Kreft se je poskušal v repasažu dokazati. Najprej je izločil Mohorič Sebastijana in Vončino Roberta potem pa je naletel na izredno razpoloženega Makselj Primoža, ki ga je prvič v medsebojnih tekmah v treh nizih, za gledalce navdušujočih, tudi premagal. Murovec in Vihtelič sta upravičila vlogi favoritov in se brez izgubljenega  niza uvrstila do velikega finala. V repasažu pa sta se v tekmi za tretje mesto našla Makuc Primož in Makselj Primož. Makuc je izkoristil večjo svežino v igri in v dveh nizih premagal Makselja in tako dosegle svojo najboljšo uvrstitev na Mastersu v osmih letih.

Sočasno z fanti so potekali tudi tekme pri dekletih. Po prvem krogu kjer sta bili odigrani samo dve tekmi, kjer je Katja Vončina bila premočna za Matejo Peljhan in Kim Pirih za Mašo Eržen. Četrtfinale sta obe glavni kandidatki opravičili najboljše mesto in zlahka premagali prejšnji dve zmagovalki. Veliko bolj zanimivo je bilo med tretjo nosilko Likar Barbaro, ki je samo en niz podarila Špeli Kokalj. Četrta nosilka Mirjam Marinac se je mogla v treh nizih sprijazniti nad boljšo nasprotnico Nino Erjavec. Polfinale je bil samo formalnost za obe glavni kandidatki, ki sta čakali samo finale. V repasažu se je Špela Kokalj odločno borila in jo je šele kasnejša zmagovalka repasaža Nina Erjavec izločila iz tekmovanja. Kasnejša nasprotnica malega finala Mirjam Marinac je mlela vse nasprotnice pred seboj. Odlično borbo je prikazala tudi v tekmi z bron, kjer se je do dobra upirala mlajši tekmici Nin in je šele po treh nizih izgubila bron.

Po tekmah za tretji mesti je sledilo žensko finale med Dunjo Vidič in Anjo Golob, kjer je Anja dobila dokaj prepričljivo prvi niz na 12 in nato drugega izgubila na 10. tako sta obe igralki stavili, po izenačenju, na zadnji niz, ki ga je z manj napakami dobila Dunja Vidič z 21:17. Anja pa se je morala zadovoljiti z srebrom.

Zadnja tekma je bil moški finale, kjer sta si nasproti mreže stala večna tekmeca letošnje sezone Jani M. in Miran V.. V napetem prvem nizu 20:22, ki ga je dobil slednji, sta sledila še dva, ki jih je Murovec tudi prepričljivo dobil 21:9 in 21:7, tako je srebro pripadlo Miranu Vihteliču in zlato Janiju Muravcu.      

Polne tribune pa so dodobra začinile vzdušje v dvorani in utrujenim tekmovalcem dalo dodatno energijo.

Zmagovalca sta za eno leto v last dobila prehodni pokal, ostali pa so dobili medalje za najboljša mesta. Praktične nagrade za udeležence sta prispevali Mladinski center, Roko Marinac, Nataša P. Vončina ter glavni sponzor Sawal d.o.o. iz Postojne, ki je zmagovalcema podaril avta na izposojo.

Po zaključni slovesnosti je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači in obujanje spominov na preteklo sezono. Zimska liga je tako za letos uspešno zaključena, drugo leto pa na lov na jubilejno 15. Zimsko ligo.


 

Končni vrstni red (fantje):
1. Jani Murovec
2. Miran Vihtelič
3. Primož Makuc
4. Primož Makselj
5. Robert Kreft
5. Miloš Krašna
7. Robert Vončina
7. Roko Marinac
9.-12. Sebastijan Mohorič
9.-12. Damjan Makuc
9.-12. Tomaž Makuc
9.-12. Tin Skok
13.-14. Nataša P. Vončina
13.-14. Tine Uršič
15.-16. Blaž Dežela
15.-16. Matjaž Žigon
 

Končni vrstni red (dekleta):
1. Dunja Vidič
2. Anja Golob
3. Nina Erjavec
4. Mirjam Marinac
5. Barbara Likar
6. Špela Kokalj
7.  Katja Vončina
8. Kim Pirih
9. Maša Eržen
10. Mateja Peljhan

 

 

 

Občinsko prvenstvo 2016

Idrija 12.2.2016

V torek 12. aprila je v telovadnici gimnazija Jurija Vege potekalo občinsko prvenstvo v badmintonu. Organizator ŠRD Idrija je bil nad obiskom učencev in dijakov zadovoljen, saj se je udeležilo kar 25 otrok iz občine. Namen prvenstva je približati tekmovalni badminton širšemu občinstvu.

Najbolj številčna je bila skupina do 15 let (U15) v kateri je nastopalo 19 otrok od tega 6 punc.

Postavljeni so bili v 4 skupine po 5 oziroma 4 igralcev, znotraj skupine so igrali vsak z vsakim, v četrtfinale pa so napredovali najboljše dva iz skupin. Tako so se v polfinale uvrstili iz prve skupine Anil Kovačevič in Omer Zećiri, iz B skupne Tadeja Boškin in Leban Peršl, iz C skupine Tinkara Mlakar in Matic Žagar, iz D pa Maruša Petrovčič in Žiga Šiljak. Za v četrtfinale ni bilo presenečenj in Anil Kovačevič, ki se je že večkrat udeležil prvenstva izkazal nad sošolcem Žigom Šiljakom. Tinkara je bila premočna za Lebana. V tretjem in četrtem polfinalu je sta bili Maruša in Tadeja premočne. Kasneje sta se obe klubske igralke pomerile med seboj, v zanimivi tekmi se je Tadeja le uvrstila v finale. Drugi polfinale je zmagala Tinkara, ki se je v finale sprehodila z 2 dobljenima nizoma na 5 točk. Sledila je tekma za tretje mesto in finale. Obe tekmi sta bili čustveni in napeti. Najprej je Maruša Petrovčič premagala Anila Kovačeviča v treh nizih od tega kar dva na razliko (16:14; 18:16; 15:5). Finale pa je pripada najboljšima tekmecema Tinkari Mlakar in Tadeji Boškin, slednja je tudi osvojila zlato z (16:14; 16:18; 15:11).

V skupini do 13 let se je prijavilo 6 tekmovalcev, od tega dve mlajši punci, ki bi bile v skupini do 11 let, vendar zaradi premalo udeleženk združeni k starejši skupini, so pa imele prednost 6 točk. Razdeljeni so bili v dve skupini z možnostjo napredovanjem dveh najboljših v polfinale. Kot nosilnica skupine sta bili postavljeni Tjaša Boškin in Nuša Makuc, ki sta že v preteklosti pokazali najboljše igre. Po napetih igrah v skupinah, ki so večkrat končali na razliko, so si polfinale iz skupine A priigrali Tjaša Boškin in Jan Kosmač, iz  skupine B pa Nuša Makuc ter Alja Poljanšek. V finale sta napredovale Tjaša B., ki je bila boljša od Alje P. in Nuša M., ki je bila prepričljiva od Jana K.. Finale, ki je opravičil naziv, je bil napet že prvi niz, ki ga je dobila Nuša na razliko, v drugem nizu pa Alja ni zmogla več preobrata. 

Tretje mesto pa je osvojila Tjaša Boškin, ki je bil boljši v dveh setih od Jana Kosmača.

Najboljšim tekmovalcem so bile podeljena medalje.

Skupaj je bilo odigranih 56 tekem in preko 2000 točk v dveh urah in pol.

Zahvaliti se je potrebno športnim pedagogom za spodbudo otrok k udeležbi.

Končni vrstni red:

U13 (mešano)

 1. Nuša Makuc
 2. Alja Poljanšek
 3. Tadeja Boškin
 4. Jan Kosmač
 5. Maruša Velikajne
 6. Anja Kavs

U15 (mešano)

 1. Tadeja Boškin
 2. Tinkara mlakar
 3. Maruša Petrovčič
 4. Anil Kovačevič
 5. Leban Peršl
 6. Omer Zećiri

 

BNM 2015

V soboto 8.8. bo ob 10h dalje potekal tradicionalni turnir badminotna na mivki.

Vabljeni vsi rekreativci na sproščeno dogjanje na mivko. Prijave do petka (zaradi hrane in pijače).

Več na: facebook strani skupina (badminton Idrija)

Idrija open IX.

Idrija, 24.1.2015

 V soboto 24. januarja se je odvijal že 9. turnir Idrija Open v badmintonu, v organizaciji Športno rekreativno društvo Idrija. Turnir, ki že sedmo leto gostuje v telovadnici gimnazije Jurija Vege, šteje za točke mednarodne Trump rekreativne lige. Kot se spodobi za domači kraj je bilo tudi letos največje število igralcev iz Idrije. Skupaj se je turnirja udeležilo 31 tekmovalcev in 14 tekmovalk.

Tekmovanje se je začelo ob 10 uri. Najprej so se tekmovalci pomerili za titulo najboljšega moškega posameznika v A in B grupi. Turnirja se je udeležilo 15 fantov iz vseh »vetrov«. Najprej so se odvijali skupinski dvoboji. Najboljša dva iz skupina sta napredovala v četrtfinale, kjer smo bili priča kar nekaj napetim dvobojem. Največ problemov je imel Miran Vihtelič, ki je z zmago po 3 nizih proti Mihi Prezlju (oba ŠRD Idrija), napredoval v polfinale. Med polfinaliste so se uvrstili vsi štirje nosilci skupin in gledalci so res prišli na svoj račun. V finale sta napredovala prvi in drugi nosilec Mitja Bajželj (Kranj – ŠRD Idrija) in Miran Vihtelič. Lanskoletni zmagovalec Mitja Bajželj sicer ni imel tolikšne podpore iz tribun kot domačin Miran, vendar mu je po napetem dvoboju po treh setih vseeno uspelo ubraniti naslov najboljšega posameznika. Miran se je moral zadovoljiti z srebrom, tretje mesto pa je osvojil še en domačin, Jani Murovec (ŠRD Idrija). V B grupi je slavil Blaž Zakotnik (ZASport), ki je v finalu premagal Grego Podvrščka. Tretji je bil Matic Fortuna (ZASport).

Med ženskami posamezno so tudi zaradi odjav nastopile samo štiri tekmovalke. Zmago je brez poraza odnesla Anja Golob (ŠRD Idrija). Z drugim mestom se je morala zadovoljiti še ena domačinka, Dunja Vidič (ŠRD Idrija). Z tretjim mestom pa je popoln idrijski dan zagotovila še ena domačinka, Katja Vončina.

Temu so sledile moške in ženske dvojice. Pomerilo se je 8 moških parov v A in 4 moški pari v B skupini. V najmočnejši skupini so igralci pokazali veliko znanja, kar samo potrjuje dejstvo, da so dvojice med ljubitelji badmintona vse bolj popularne. Zmago sta osvojila Tine Albrecht in Igor Repše (BK Medvode). Z 21:17 in 21:15 sta bila v finalu boljša od dvojice Janez Vtič in Jure Zaletel (BK Medvode). Tretje mesto sta osvojila Mladen Gotal in Jure Kelhar (BK Celje). V B skupini so se 4 pari pomerili »vsak z vsakim«. Najbolje sta loparje vihtela domačina Grega Podvršček in Primož Makselj (oba ŠRD Idrija). V finalu sta bila boljša od Andreja Hudeta in Zvoneta Turka (BK Kočevje). Sledile so še ženske dvojice. Prijavilo se je 5 parov. Dekleta so vsem dvomljivcem, ki pravijo da ženske dvojice niso tako atraktivne kot moške, zaprle usta. Z odlično igro sta prvo mesto osvojili Karin Bokal in Monika Pust (BK Bit). Srebro sta osvojili Vanja Mlejnik (BK Celje) in Maja Mujkič (BK Ljubljana), bron pa Teja Bernetič in Urška Medved Tomažič (obe ZASport).

Okrog 17 ure je sledil še en vrhunec dneva, mešane dvojice oz. Mixi. Prijavilo se je 13 parov, ki so tekmovali v A in B kakovostni skupini. Kljub temu, da so imeli nekateri tekmovalci že »musklfiber« to ni vplivalo na izredno zanimive dvoboje in borbe za vsako točko. V najmočnejši skupini sta slavila Klemen Korenčič in Monika Pust (BK Bit). Boljša sta bila od Jureta Kelharja in Maje Mujkič. Tretje mesto sta osvojila Tine Albrecht in Vanja Mlejnik. V najboljši skupini domačini niso imeli svojega predstavnika. Drugače je bilo v B skupini. Tam sta domačina Miran Vihtelič in Anja Golob osvojila srebro. V finalu jima je le malo zmanjkalo do še žlahtnejše medalje, vendar na koncu sta morala premoč priznati dvojici iz Zagreba, Miroslavu Vurdelji in Nini Kocačić (BK Zagreb). Tretje mesto sta osvojila Sebastjan Vovko (BK Kočevje)  in Klavdija Blažek (BK Karizma).

Po koncu turnirja so bile podeljene vsem najboljšim medalje in nagrade podjetja Kolektor Group in Trump. Za najuspešnejša dekleta pa so dobile tudi rožico Cvetličarne cvet. Za dobro voljo med tekmovanjem pa je poskrbela Okrepčevalnica Rondel z izžrebanimi nagradnimi boni.

Čestitke vsem!

Slike dobite na tej povezavi

Rezultati tudi na spletu :

Mešane dvojice A:

 1. Klemen Korančič+Anja Pust (BK Bit)
 2. Jure Kelhar+Maja Mujkič (BK Celje / BK Ljubljana)
 3. Tine Albrecht+Vanja Mlejnik (BK Medvode / BK Celje)
 4. Blaž Zakotnik+Eva Meglič (ZASport / ŠRD Idrija)

 Mešane dvojice B:

 1. Miroslav Vurdelja+Nina Kovačić     (BK Zagreb)
 2. Miran Vihtelič+Anja Golob   (ŠRD Idrija)
 3. Sebastjan Vovko+Klavdija Blažek   (BK Kočevje / BK Karizma)
 4. Andrej Hude+Darja Babič    (BK Kočevje / BK Ljubljana)

 Ženske dvojice:

 1. Karin Bokal+Monika Pust  (BK Bit)
 2. Vanja Mlejnik+Maja Mujkič  (BK Celje / BK Ljubljana)
 3. Teja Bernetič+Urška Medved Tomažič  (ZASport)
 4. Anja Golob+Dunja Vidič  (SRD Idrija)

 Moške dvojice A:

 1. Tine Albrecht+Igor Repše  (BK Medvode)
 2. Janez Vtič+Jure Zaletel (BK Medvode)
 3. Mladen Gotal+Jure Kelhar (BK Celje)
 4. Klemen Korančič+Sebastjan Vovko (BK Bit / BK Kočevje)

 Moške dvojice B:

 1. Primož Makselj+Grega Podvršček    (SRD Idrija/ Idrija)
 2. Andrej Hude+Zvone Turk     (BK Kočevje)
 3. Eva Meglič+Grega Završnik  (SRD Idrija / ZASport)
 4. Staš Jereb+Poljanšek Sašo     (Idrija / SRD Idrija)

  Ženske posamezno:

 1. Anja Golob  (SRD Idrija)
 2. Dunja Vidič  (SRD Idrija)
 3. Katja Vončina  (Idrija)
 4. Simona Štegelj (SD Badminton)

 Moško posamezno A:

 1. Mitja Bajželj  (SRD Idrija)
 2. Miran Vihtelič  (SRD Idrija)
 3. Jani Murovec  (SRD Idrija)
 4. Nejc Pacek (BK Ljubljana)

 Moško posamezno B: 

 1. Blaž Zakotnik (ZASport)
 2. Grega Podvršček  (SRD Idrija)
 3. Matic Fortuna (ZASport)
 4. Tadej Škof (BK Pišece)

4. krog Zimske lige

Idrija 13.1.2015

 V petek 9. Januarja je potekal v Idrijski gimnaziji 4. krog Zimska liga v badmintonu. Do sedaj je odigranih 30% tekem tako med moškimi (81 tekem) kot tudi med ženskami (31 tekem). Tekma 4. kola je bila med trenutno vodilnim po točkah Janijem Murovcem in Miranom Vihteličem, ki jo je slednji dobil z 21:16, 21:17. Tekma, ki odloča o prvih mestih. Drugi na lestvici je Robert Vončina, ki je imel obilo težav premagat Rokota Marinca in je za to potreboval tri nize 21:18, 18:21 in 15:11. Še brez poraza pri moških je lanski zmagovalec Mastersa Robert Kreft z 7 odigranimi tekmami, Miran Vihtelič z 5 zmagami in novinec Grega Valančič iz Kranja z 6 zmagami. Med novici lige pa najboljše kaže Mohoriču Damirju, ki ima polovični izkupiček.

Pri dekletih je trenutno na prvem mestu Meta Petrič z sedmimi odigranimi tekmami, druga Anja Golob z enim porazom in na tretjem mestu lanska zmagovalka Nataša P. Vončina še neporažena, kar nakazuje ponovni skok na vrh oz. vpis na prehodnem pokalu. Nnajboljša novinka pa je trenutno Vesna Marinac, z tremi zmagami in brez poraza.

Do konca rednega dela je 7. krogov, kar pomeni še obilo odličnih tekem.

V soboto 24. januarja pa vabimo na ogled mednarodnega rekreativnega turnirja Idrija Open, ki bo potekal v športni dvorani gimnaziji Jurija Vege od 10h pa tja do 20 ure, kjer boste lahko opazovali najboljše igralce in igralke iz Slovenije in Hrvaške.

Vabljeni

12. Idrija Masters – Favoriti do zmage

Favoriti upravičeno do zmage

V soboto, 12. aprila, se je od 14. ure naprej v Gimnaziji v Idriji odvijal Idrija Masters 2014 oziroma zaključni turnir zimske lige. S tem sta postala znana najboljša in najboljši igralec badmintona v Idriji za leto 2014, ki sta za spomin na uspešno odigrano sezono v last dobila prehodni pokal. Med dekleti se je najbolje odrezala Nataša Pivk Vončina, pri moških pa je nepremagan ostal Robert Kreft.

Po slavnostni otvoritvi, skupinskem fotografiranju in ogrevanju se je tekmovanje začelo. Energija v dvorani in na tribunah je bila odlična, v zraku pa se je čutila napetost in vsi igralci so komaj čakali, da stopijo na igrišča in odigrajo, kot le najbolje znajo. Na turnir se je uvrstilo najboljših 16 fantov po točkah na zimski ligi in 12 deklet.  Zaključni turnir se je igral po enakem sistemu kot že vsa leta – dvojni ‘knock out’ s polnim repasažem.  To pomeni, da lahko igralec kljub porazu  v začetnem delu turnirja, pride do končnega drugega mesta. Ko igralec izgubi dve tekmi pa je turnir zanj zaključen.

Najprej je bil na vrsti prvi krog v moški konkurenci. V drugi krog so napredovali vsi nosilci, večjih presenečenj ni bilo. Najbolj napeti sta bili tekmi med Tinetom Uršičem in Sebastjanom Mohoričem ter Milošem Krašno in Matjažem Žigonom. Po treh odigranih nizih sta si zmago in napredovanje v drugi krog priborila Mohorič in Krašna. Tudi pri dekletih je prvi krog minil brez posebnosti. Naprej so se uvrstile vse igralke, ki so bilo na lestvici rangirane višje.

Sledile so tekme četrtfinala in drugi krog repasaža. Prvi trije nosilci turnirja, Robert Kreft , Miran Vihtelič in Robert Vončina, so bili pretrd oreh za Mohoriča,  Krašno in Primoža Makslja in so do zmage prišli v dveh nizih. Miha Prezelj se je za zmago proti Damjanu Makucu moral bolj potruditi. Prvi niz je dobil Makuc, nato pa je Prezelj prevzel pobudo in osvojil naslednja dva niza in se tako uvrstil v polfinale. Do tretjega kroga v repasažu so se z zmagami uvrstili Makselj, Krašna, Makuc in Roko Marinac. Pri dekletih so do polfinala v glavnem delu turnirja napredovale Nika Murovec, Maja Vogrič, Nataša P.Vončina in Meta Petrič. Vse tekme so bile zelo zanimive, zmaga je bil pod vprašajem le pri tekmi med Niko Murovec in Anjo Golob. Anja je dobila prvi niz in imela prednost v drugem, ampak na koncu je več sreče imela Nika, ki je tako prišla do polfinala. V repasažu so do tretjega kroga prišle Barbara Likar, Tanja Marinac, Dunja Vidič in Anja Golob.

V polfinalu sta Kreft in Vihtelič ponovno upravičila vlogi favoritov in se brez izgubljenega  niza uvrstila do finala. Vončina in Prezelj sta zaradi poraza v polfinalu padla v repasaž, kjer sta še vedno imela možnost za skupno drugo mesto. Pri dekletih je bila podobna zgodba. Prva in druga nosilka, Nika Murovec in Nataša P.Vončina, sta se uvrstili naprej v finale, Vogrič Maja in Petrič Meta pa padli v repasaž.

Tribune so bile polne in vzdušje med navijači je bilo zelo dobro. Navijanje s tribun je pripomoglo k boljši igri finalistov. Ženski finale je bil na sporedu prvi. Nataša P.Vončina je s svojimi izkušnjami, močnimi udarci in točnimi zadetki žogic suvereno opravila s svojo tekmico Niko Murovec. Njena zmaga niti za trenutek ni bila pod vprašajem, tako da je zasluženo prišla do zmage in prvega mesta na turnirju. Moški dvoboj je bil bolj zanimiv, tehtnica se je velikokrat prevesila iz ene strani na drugo. Kreft in Vihtelič sta po težki borbi, izjemnih izmenjavah žogic in ob navdušenju iz tribun odigrala zelo zanimiv in izenačen finale. Na koncu je po treh nizih do zmage na Idrija Mastersu prvič prišel Robert Kreft. Tretje mesto je pri dekletih osvojila Dunja Vidič, pri moških pa Miha Prezelj.

Zmagovalca sta za eno leto v last dobila prehodni pokal, ostali pa so dobili medalje za najboljša mesta in praktične nagrade za vse udeležence lige podaril Aleksander Paglavec s.p. Po zaključni slovesnosti je sledilo druženje ob dobri hrani in pijači in obujanje spominov na preteklo sezono. Zimska liga je tako za letos uspešno zaključena, drugo leto pa na lov za novimi zmagami.

Nika Murovec

Rezultati: