October, 2008

now browsing by month

 

Idrijska liga

V soboto 18. oktobra se je ob 18h v Idrijski gimnaziji začelo že tradicionalna 7 idrijska liga v badmintonu. Letos smo prvič organizirali 2 kategoriji za boljše, tiste ki so že vešči badmintona in slabše, tiste ki se z igro šele spoznavajo.

Prijavilo se jih je 23 igralcev od tega 17 v 1. skupini  in 6 v 2. skupini. Prvih šest igralcev iz 1. skupine pa se bo uvrstilo na zaključni turnir Portaks Master, ki bo 25 aprila, pridružili pa se jim bodo še najboljših 6 igralcev iz lanske idrijske lige, ki so se direktno uvrstili. Za tekmovanje med moško konkurenco pa sta korajžo zbrali tudi dve dekleti.

V soboto se je odigralo kar 16 tekem na 6 igriščih. Po koncu pa so se najbolj veselili Robert Kreft, Miha Prezelj, Primož Makselj in Darko Božič , ki so začeli brez poraza. Zanimivo pa je bilo iz stališča, da je letos kar 15 novih igralcev, ki se še niso nikdar preizkusili na tekmovanjih, kar kaže, da se v Idrijski občini igra badminton.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo 26. oktobra.

1. rekreativni TRUMP turnir Idrija

V soboto 4. oktobra se je v telovadnici Gimnazije Idrija odvijal 1. rekreativni turnir za vseslovensko lestvico. Čeprav je bil lep jesenjski dan se ga je udeležilo 14 fantov in 3 dekleta iz Idrije, Nove gorice in Ljubljane. Po pričakovanjih je bila najštevilčnejša udeležba ravno iz Idrije, kar dokazuje, da se badminton v Idriji vzpenja.

S pričetkom ob 12h se je na 6 igriščih odigralo v petih urah 35 tekem. Po dolgih in težkih tekmah je na koncu med fanti zmago slavil Miran Vihtelič pred Milošem Krašna in na tretjem mestu Robert Vončina, vsi iz ŠRD Idrija. Med dekleti je tokrat prvič v sezoni zmagala Eva Meglič (BIT Ljubljana) pred Majo Mujkič (Ljubljana) s tretjim mestom pa se je zadovoljila Nataša Pivk Vončina (ŠRD Idrija). Kar je še en dokaz da se v Idriji igra dober badminton.

Podelitev medalj in nagrad najboljšim se je izvedla na gradu Gewerkenegg v baru Rondel, ki je tudi priskrbel nagrade ter podjetje Maestral iz Ljubljane zastopnik za Trump.

Rezultati so tu :

http://spreadsheets.google.com/pub?key=p2yGatNRMH_6BpbCm65_FAw
 

Slike pa na tej povezavi:

http://picasaweb.google.si/Miran.Vihtelic/1TrumpTurnirIdrija?authkey=UxT7HjJJc-w#