February, 2009

now browsing by month

 

4. rekreativni TRUMP turnir Idrija

Pretekli konec tedna je telovadnici gimnazije Jurija Vege potekal že 4. rekreativni turnir v badmintonu. Navkljub toplemu in sončnemu vremenu, se je v soboto ob 12h, turnirja udeležilo 16 fantov. Kot se spodobi za organizatorje, največ domačinov (9), čeprav so se nam tokrat pridružili še v večjem številu še iz Kanala, Žiri in Kranja. Dekleta so tudi tokrat, kot je letos že v navadi, manjkala.

Po začetnem žrebu se je v tekmovanje že takoj začelo z napetimi in dolgimi tekmami, kjer ni manjkalo izredno lepih izmenjav udarcev. Povsem neznanka sta bila Žnidarčič Nejc in Puškar Jernej iz Kanala, ki se prej še nikdar nista udeležila Trumpovih rekreativnih turnirjev. Tako sta z svojo igro sta prijetno presenetila Makuc Primoža (ŠRD Idrija) in Tušar Mateja (ŠRD Idrija), ki sta jima »prepustila« zmagi. Vsi štirje postavljeni nosilci so po dveh krogih opravičili svoj naziv. Nato je nastopila točka oz. mesto samo za dva, ko pač more nekdo oditi sklonjenih glav. V finalu sta se tako dobila soigralca in spre partnerja Vončina  Robert (ŠRD Idrija) in Vihtelič Miran (ŠRD Idrija), katera z svojo igro nikoli ne pustita gledalce zaprtih ust. Po treh nizih je bolj mirno roko in večjo mero koncentracije je tudi tokrat pokazal, z  že 3. zmago od 4 turnirjev  v Idriji,  Vihtelič Miran. Poraženec finala Vončina Robert se je tako bil primoran še enkrat zbrati moči in igrati še z najboljšim v  repasažu Kajzer Matjažem iz Kranja. Z izkušnjami na turnirjih je naposled Robert V. osvojil srebro, Matjaž K. pa bron. Kot bi zdaj že lahko rekli, glede na prejšnje Idrijske turnirje, pa je 4. mesto (že 4. zapored ) pripadlo Kreft Robertu (ŠRD Idrija), čeprav je po 35 minutnem izenačujočem boju z Bačnar Jankom (ŠRD Idrija) že kazalo drugače. 5 in 6 sta zasedla Krašna Miloš in Žigon Matjaž.

Po štiri urnem tekmovanju, nekateri bolj drugi manj veseli, se je podelitev odličij in nagrad izvršila v baru na gradu Gewerkeneg. Z četrto izvedbo tekmovanja, v taki izvedbi, se je že prijel v Sloveniji, kar dokazuje vse bolj številčno udeležbo igralcev  iz drugih krajev. Zaključek vseh turnirjev v Idriji pa bo začetek aprila (4.4.2009) ko se bo odvijal še bolj obsežen Idrija Open, z vsemi kategorijami.

V nagradni sklad 120€ v obliki nagrad so prispevali podjetje Maestral iz Ljubljane zastopnik za TRUMP, cvetličarna Cvet in okrepčevalnica Kut.

 

Rezultati v kolumni “turnirji”.

Slike: 4. rekreativni Trump turnir Idrija

Rezultat ankete

Izberite anketo:  Izberite anketo iz seznama Zakaj se oz. ne udeležite Zimski ligi badmintona Kdo se bo uvrstil med prvo šesterico?

 

 

Kdo se bo uvrstil med prvo šesterico?
Primož Makselj

10

  32.3%  
 
Primož Makuc

6

  19.4%  
 
Miha Prezelj

4

  12.9%  
 
Janko Bačnar

2

  6.5%  
 
Matej Tušar

2

  6.5%  
 
Robert Kreft

2

  6.5%  
 
Darko Božѕič

1

  3.2%  
 
Roko Marinac

1

  3.2%  
 
Staš Jereb

1

  3.2%  
 
Tomaž Ogrič

1

  3.2%  
 
nekdo drug

1

  3.2%  
 
Nataša Pivk Vončina

0

  0%  
 

 

Št. glasovnic  :  31
Prvo glasovanje  :  Wednesday, 29 October 2008 13:26
Zadnje glasovanje  :  Wednesday, 04 February 2009 16:46

3. rekreativni TRUMP turnir Idrija

Zadnji dan v januarju je bil rezerviran za 3. rekreativni turnir v badmintonu. V prijetni dvorani  Gimnazije Idrija se je zbralo 15 igralcev in ena igralka. krat sta se udeležila dva igralca iz Žiri in eden iz Kranja in Idrije.

Povezava do odličnih slik: 3. rekreativni Trump turnir Idrija

Tako kot do sedaj se je v sproščenem duhu izžrebalo razpored tekmovanja in 20minut čez dvanajsto začelo tekmovanje na vseh 6 igriščih. Po začetnih tekmah se je že videlo, da se iz mesca in v mesec izboljšuje kvaliteta igralcev. Začinili so tudi igralci, saj sta iz štiri prišla dva najboljša igralca ter udeležba 2. najboljšega rekreativnega igralca Kordiš Bojana iz Kranja. Že v prvem krogu je prišlo do presenečenja, ko je Makuc Primož (ŠRD Idrija) bolan a še z dovolj moči premagal Albreht Mateja (Žiri). Vsi favoriti pa so brez težav nadaljevali v drugi in tretji krog. V polfinalu pa sta se našla Bojan Kordiš (Kranj) in Robert Vončina (ŠRD Idrija) po odličnem odlični a vendar ne dovolj slednji potegnil krajši konec in na koncu pristal na tretjem mestu. V drugem polfinalu se je z boljšo igro v zadnjem nizu (1:2) zmagal Miran Vihtelič (ŠRD Idrija) pred klubskim kolegom  Miloš Krašna (ŠRD Idrija). V finale sta se tako dobila 2.(Bojan K.) in 5. (Miran V.) igralca slovenske rekreativne Trump lestvice. Po tokratni boljši dnevni formi je prvo mesto pripadalo domačinu Vihtelič Miranu. Gost iz Kranja pa se je na koncu zadovoljil z drugim mestom. Nehvaležno 4. mesto pa je že tretjič zapored v Idriji zasedel Kreft Robert (ŠRD Idrija). Pohvali pa je treba tudi pogum tekmovalcem, ki so letošnjo sezono šele pričeli z resnim igranjem badmintona.

Tako kot na prejšnjih dveh turnirjih je tudi tokrat bilo premalo deklet za izvedbo kategoriji ženske posamezno in s tem posledično tudi mešanih parov.

Po štiri urnem tekmovanju se je dogajanje preselilo v okrepčevalnico Kut, kjer je bila slovesna razglasitev in podelitev nagrad.

V nagradni sklad 120€ v obliki nagrad so prispevali podjetje Maestral iz Ljubljane zastopnik za TRUMP, cvetličarna Cvet in že omenjeni okrepčevalnica Kut.