April, 2009

now browsing by month

 

Portaks Masters

Zgodilo se kar za kar je bilo potrebno toliko truda in časa vložiti. Turnir Portaks Masters ali za mnoge še zmeraj bolje znano finalni turnir idrijske Zimske lige v badmintonu, ki je potekal v soboto 11. aprila, je bil za Idrijčane vrhunec sezone. Tako se je ob 13h začel turnir z 16 najboljših igralcev iz obeh sezon (6 najboljših iz lanske sezone, ki so imeli direktni vstop na zaključni turnir in 10 najboljših igralcev iz letošnje lige).

Čeprav je bilo pričakovati težke boje, saj so se vsi igralci že dobro poznali, pa je bilo v zraku precej prešerno vzdušje. Takoj, ko so se zaslišali udarci po žogicah je turnirsko vzdušje takoj postalo bolj resnejše. Kot je po navadi so se v drugi krog uvrstili vsi favoriti. Edino majhno presenečenje je bilo med Matejem Tušarjem in Jano Bačnarjem, ki ga kje slednji z dobro igro dobil. V pol finalu pa so se že pojavili stari znanci, kot na večina turnirjih, tako je Miran Vihtelič dobil tekmo nad Milošem Krašna z 2:1. Robert Vončina je bil za odtenek boljši od nasprotnik  Matjaža Žigona z 2:1 v setih. Tako sta se v finalu spet srečala kot že večkrat to sezono Miran Vihtelič in Robert Vončina. Po izredno izenačenem boju in 1:1 v setih je sledilo še tretji set. V dramatični končnici kjer je Robert Vončina že imel 7 zaključnih žogic, je Miran Vihtelič z odlično koncentracijo uspel izenačiti na 20:20 ter celo povesti za eno točko. Odločilna je bila 21 točka oz. izenačenje, kjer je iz nemogočega položaja uspel žogico poslati za mrežo. Nadaljevali so odlične točke in na koncu z razliko 2 točk dobil, z 25:23, turnir in prehodni pokal, Robert Vončina. V repasažu pa je še naprej zelo dobro igral Janko Bačnar, ki je na koncu zasedel 6. mesto za Milošem Krašna. Z veliko željo, da se prebije med kolajne, je Robert Kreft na koncu obstal na 4. mestu. Usodna za njega je bil zmagovalec Robert Vončina in srebrni Matjaž Žigon, ki je v repasažu premagal poraženca finala Mirana Vihtelič (3. mesto).

Po končanem turnirju je tako kot vedno sledila tudi slavnostna podelitev vsem udeležencem lige. Vsi udeleženci lige so dobili praktične nagrade, prvi trije medalje in zmagovalec prehodni pokal (na njem vgravirani vsi dosedanji zmagovalci).

S tem dejanjem se je 7. Idrijska Zimska liga, tako zaključila.

Zahvala podjetju Portaks d.o.o. za pokroviteljstvo turnirja.

 

Slike od turnirja na tej povezavi: Portaks Masters

Idrija open 2009

V soboto 4. aprila se je v Idriji odvijal 4. odprti turnir Idrije v badmintonu, ki ga je organiziral Športno  rekreativno društvo Idrija. Turnir se ja štel za dvojne točke na vseslovenski Trump rekreativni lestvici in s tem privabil tudi večje število igralcev iz ostalih krajev Slovenije. Udeležba preko 35 igralcev iz Idrije, Ljubljane, Kanal ob Soči, Logatec, Škofja loka in Kranja. Ponovno se je  pokazala nova dvorana v Gimnaziji Jurija Vege, kot velika pridobitev za Idrijo, da se lahko izpelje tako obsežen turnir.  

Turnir se je pričel v dopoldanskem soncu ob 10:15 z disciplino moškim posamezno. V konkurenci 20 igralcev (največ, do sedaj v Idriji) se je po sistemu dvojnega izpada z repasažem in 37 tekmah na koncu veselil Miran Vihtelič (ŠRD Idrija), v razburljivem finalu je bil boljši od klubskega kolega Matjaža Žigona (ŠRD Idrija). Tretja mesto pa je zasedel še en Idrijčan Robert Vončina (ŠRD Idrija), ki je v repasažu premagal trenutno najboljšega na Trump lestvici Bojana Kordiš (Kranj). Tokrat je najbolj presenetil domačin Miha Prezelj (ŠRD Idrija), ki je presenetljivo premagal Nejca Pacek (BK Ljubljana), kasneje pa ga je izločil Robert Kreft (ŠRD Idrija) Odlično se je v Idriji znašel tudi 15 letni Matej Kristan ( BK BIT) in na koncu zasedel mesta od 7 do 8  kot Miha Prezelj. Kmalu za fanti so svojo disciplino pričele tudi ženske posamezno. V skupini 4 deklet se je najbolje znašla Eva Meglič (BK BIT). Z samo enim porazom je bila druga Karin Bokal (BK BIT), pred bronasto Ireno Avsenik (BK Ljubljana). Po 5 urah, točneje ob 15:10, so se pričele moške in ženske dvojice. V moških dvojic je bilo prijavljenih 5. Od tega sta Idrijo zasedala dva para, ostali trije pa iz Ljubljane. Tu se je izkazala izkušenost nad mladost, saj sta najboljšo igro pokazala starejša Igor Repše in Janez Vtič (oba BK 113) pred Urošem Vidovičem in Nejcem Packom (oba BK Ljubljana). Tretja sta bila najmlajša vendar uigrana Matej Kristan in Tim Valenčič (oba  BK BIT). Opazilo da se v Idriji še ne posveča dovolj tej disciplini. Saj sta na koncu domača dva para zasedla zadnji dve mesti. Ženskimi dvojicami pa so tokrat rešile Ljubljančanke, saj so bili le 3 pari. Tako je odločitev o barve medalje bila izvedena med njimi. Vrstni red je tako bil: zlata medalja je pripadala Karin Bokal in Evo Meglič (obe BK BIT), srebrna Mateja Remec in Vita Miklič (Ljubljana) in bron Irena Avsenik in Maja Mujkič (BK Ljubljana). Tekmovanje se je končalo z mešanimi pari, kjer je bila konkurenca močnejša. V dveh skupinah so je pomerilo 7 parov, med njimi tudi en domači par. Tudi tukaj se je poznala uigranost tekmovalcev, za kar pa ne moremo reči za domačina Mirjam Marinac in Mirana Vihtelič. Z tesno zmago v finalu, sta zmagala Mateja Remec in Igor Repše (Ljubljana) pred Vita Miklič in Janez Vtič (Ljubljana). Tretje mesto pa sta dosegla Maja Mujkič in Nejc Pacek (BK Ljubljana).

Ob 8h zvečer, ko se je turnir končal, se je vreme že dodobra spremenilo. V zadovoljstvom vseh udeležencev se je podelitev preselila v bolj sproščeno okolje, v okrepčevalnico Kut, kjer se je izžrebalo med vsemi udeleženci tudi 4 kupne za pico, ki jih je podarila okrepčevalnica Kut. Nagrade za nastopajoče sta prispevala tudi cvetličarna Cvet iz Idrije in glavni sponzor podjetje Maestral iz Ljubljane, zastopnik za Trump.

Slike so v foto galeriji, rezultati v kolumni turnirji Idrija open 2009.