May, 2009

now browsing by month

 

Trump masters

Idričan najboljši rekreativec v Sloveniji!

V soboto 30. maja je bilo v Ljubljani, točneje v badmintonski dvorani športnega centra Dolgi most, še zadnje dejanje, letošnje badmintonske sezone v slovenski rekreativni Trump ligi. Potekal je namreč turnir Trump masters in na koncu podelitev medalj in priznanj najboljšim igralcem letošnje lige.

Tudi tokrat so se ga udeležili igralci iz športno rekreativnega društva, čeprav v manjšem številu. Turnir je potekal že od 10h z moškimi in ženskimi dvojicami in nadaljeval s kategorijo posamezno ob 13h ter pozno popoldan še mešanimi pari. Glede na veliko število prijavljenih igralcev (40), v kategoriji moški posamezno, so se naprej iz skupine (8 skupin) uvrstila le prva dva igralca, kar je pomenilo, da sta se kljub enemu porazu naprej uvrstila oba igralca iz ŠRD Idrije. Odlično je igral Robertu Vončini, dokler ni v četrt finalu naletel na Anže Novaka (Bit Ljubljana), ki ga je po napetem boj porazil z 2:1 in izpadel. Še bolje pa se je znašel Miran Vihtelič, ki se je z vedno boljšo igro uvrstil v finale in še enkrat dokazal, zakaj je osvojil letošnje prvo mesto na Trump ligi. V finalu, ki je pomenil tudi konec letošnje sezone in zadnja tekma na turnirju, sta se tako uvrstila prej omenjeni Miran Vihtelič in Anže Novak, se je pričel ob 20h. Kljub izjemni podpori, ki jo je imel iz tribun Miran Vihtelič, je bilo premalo za zmago in z 2:0 zadovoljno končal masters turnir z srebrom. S tem je osvojil tudi drugo mesto v ligi Dolgega mosta.

Po turnirju je sledila podelitev nagrad in priznanj v slovenski rekreativni ligi Trump, v kateri so med prvih deset (med 350 igralci) kar štiri igralci iz ŠRD Idrija. V najbolj cenjeni  disciplini moški posamezno, je letošnjo ligo osvojil Miran Vihtelič z 142 osvojenimi točkami pred Bojanom Kordiš (118 točk) in poškodovanim Mitjo Bajželj (106 točk). Ženske posamezno pa je osvojila Eva Meglič (Bit Ljubljana). Podelilo pa se je še ženske dvojice, kjer je prav tako Eva Meglič osvojila prvo mesto, moške dvojice in mešane dvojice je pa sta pripadala Blažu Zakotniku.

Sestanek – odboka na mivki

V petek 29. maja, bo ob 19h, v gostilni pri Zagodu, sestanek za organizacijo poletne lige v odbojki na mivki.

Tema:

–         sistem tekmovanja

–         pravila tekmovanja

–         ekipe

–         razno

Vabljeni vsi ljubitelji odbojke na mivki

2. Merkurjev turnir

V četrtek 21. maja se je ob 15h v športni dvorani Gimnazije Jurija Vege odvijal po lanskem začetku 2. Merkurjev turnir v badmintonu za učence in dijake. Prireditev, ki jo organizira ŠRD Idrija se je udeležilo 13  fantov in deklet razporejenih v dve kategoriji (U19 in U12).

V kategoriji U12 je bilo prijavljenih 6. Zaradi manjšega števila so se učenke pridružili učencem in pri igranju imele 2 točki prednosti. Pomerili so se v dveh skupinah po 3 igralci.   

Po začetnem razigravanju v skupinah sta po dve zmagi zabeležili Tjaša Sedej in Vesna Marinac (OŠ Sp. Idrija), vendar v nadaljevanju ko so se je tekmovalo na izpadanje je 3. mesto v zanimivem boju dobil Izak Kovač (OŠ Idrija) pred Vesno Marinac. V finalu pa sta se pomerila Tjaša Sedej (OŠ Sp. Idrija) in Gašper Peternelj (OŠ Sp. Idrija), slednji je v dramatičnem finišu dobil za samo dve točki razlike (14:12). Tudi letos se je udeležilo največ učencev iz osnovne šole Sp. Idrije, kar 5 od šestih.

V kategoriji U19 se je pomirilo 6 dijakov in 1 dijakinja. Tekmovalo se je na dva dobljena niza do 15 točk, pri tem pa je kot edino dekle dobila prednost 4 točk. Tako kot pri učencih sta bili tudi pri dijakih dve skupini. V skupini A se je boljšo pozicijo za nadaljevanje priigral Primož Makuc, v skupini B pa se je najboljše znašel Črt Likar. Oba sta tudi v nadaljevala z odlično igro in si priborila finale, v katerem pa je bil Primož Makuc premočan in dobil Merkurjev turnir (U19) brez izgubljenega niza. Drugo mesto si je tako prislužil poraženec finala Črt Likar, na tretjem mestu pa  se je presenetljivo, vendar ne po igri, znašla edina dekle Tanja Marinac. Vsi iz gimnazije Jurija Vege Idrija.

Vsi udeleženci so bili nagrajeni z praktičnimi nagradi. Zmagovalci kategorij pa so si zaslužili tudi lopar za badminton, ki ga je podarilo podjetje Maestral (zastopnik za Trump badminton opremo). Želja organizatorja je, da bi se naslednje šolsko leto udeležilo takega turnirja še več učencev in dijakov.

 

Lestvica U19

1. Primož Makuc (ŠRD Idrija)
2. Črt Likar (ŠRD Idrija)
3. Tanja Marinac (ŠRD Idrija)
4. Luka Tavčar
5. Haris Aldžić (ŠRD Idrija)
6. Benjamin Mlakar
7. Blaž Sternen (ŠRD Idrija)

Lestvica U12

1. Gašper Peternelj (ŠRD Idrija)
2. Tjaša Sedej
3. Izak Kovač (ŠRD Idrija)
4. Vesna Marinac (ŠRD Idrija)
5. Luka Golob
6. Luka Laharnar (ŠRD Idrija)