July, 2009

now browsing by month

 

Najboljši igralci badmintona, prvič v Idrijski Beli, na mivki!

V soboto 4. julija je ŠRD Idrija organiziral badmintonski turnir v badmintonu na mivki, v dvojicah, v Idrijski beli. V igri, ki ni najbolj poznana v Sloveniji, vendar zelo atraktivni se je pomerilo šest tekmovalcev. Zaradi manjšega števila igralcev oz. parov, je bil sistem dvokrožnega tekmovanja z menjavo soigralca, zadetek v polno. Turnir, ki ni štel za nobeno lestvico ampak je bil namen bolj druženje in predstavitev igre na mivki.

S pričetkom ob 11 uri v odličnih vremenskih razmerah, beri  sonce in brez vetra, se je turnir pričel. Po razburljivih igrah se je po dveh urah, 9 tekmah končal prvi krog. Katerega je najbolje končal Robert Vončina z največ osvojenimi zmagami in točkami. Za čas kosila, se je vreme poslabšalo in tako še dodatno podaljšal počitek.

Po nevihti ko se je vreme ustalilo se je pričel drugi krog z novimi nosilci. V težkih pogojih (beri mokro podlaga in visoka vlaga v zraku) se je najbolj znašel Blaž Zakotnik (Ljubljana), ki je v skupnem seštevku tudi odnesel zmago. Drugo in tretje mesto sta v skupnem seštevku osvojila Robert Vončina in Robert Kreft (oba ŠRD Idrija). Sledili so Miran Vihtelič, Igor Repše in edina ženska Eva Meglič.

Na koncu pa je še sledila, ekshibicijska tekma, Idrija proti Ljubljani. V tekmi v kateri so  sodelovali po trije igralci na vsaki strani in igri do 33 točk, so z minimalno razliko (31:33) osvojili domačini.

Zahvala za pomoč in pri nagradah tudi letni vrt Lajšt.