October, 2009

now browsing by month

 

1. rekreativni TRUMP turnir

Krst letošnjo sezono turnirjev v badmintonu je bil to soboto 17.10 v telovadnici Gimnazije Jurija Vege. Na tokratnem prvem od petih turnirju v Idriji za Trump ligo se je udeležilo 10 igralcev večinoma domačini, Kanala pri Novi gorici in Kranja. Poznalo se je, da je hkrati z turnirjem potekal tudi rally Idrija, in več turnirjev po Sloveniji ter s tem še dodatno okrnil število igralcev. Vendar že naslednji turnir ki bo konec novembra se pričakuje večje število tekmovalcev. Izžrebani sta bili dve skupini po pet igralcev z nosilcema iz lanske sezone. Po uvodnih igrah v skupini z dvema nizoma do 21 točk sta v polfinale iz vsake skupine šla po dva igralca. Tako sta se v polfinalu srečala najboljši iz skupine A Miran Vihtelič ter drugi iz skupine B Robert Vončine. Ter v drugem paru Matjaž Žigon in Robert Kreft. Tako tudi letos ni bilo večjih presenečen, eden večjih presenečen je bil Nejc Žnidrčič iz Kanala. Finale sta si tako oba z 2:0 priborila Miran Vihtelič in Robert Kreft. Tako se je ponovila tekma iz skupne, ki jo je z 2:0 dobil najboljši lanske Trump lige Miran Vihtelič. Tretje mesto pa si priigral Robert Vončina, ki je bil prav tako z 2:0 boljši od Matjaža Žigon-a. Tako so vse tri medalje ostale doma.

Zimska liga v badmintonu 2009/10

Že 8 leto bomo pričeli z vpisom za zimsko ligo Pričetek lige bo v soboto 18. oktobra ob 18h v telovadnici gimnazije. Kjer se najprej spoznamo nato pa stopimo na parket, opremo prinesite seboj!!!Letos bomo prvič poskušali tudi z novo skupino in sicer za dekleta (min. 4 dekleta). link:http://docs.google.com/View?id=dgt4kfs3_837x23cnf3  Prijave na email: miran.vihtelic@gmail.com E-poЕЎtni naslov je zavarovan pred nezaЕѕeleno poЕЎto, za ogled potrebujete Javascript  Še nekaj malih napotkov za ligo.

  • kategorija: predpisane perjenice (lahko tudi plastika po dogovoru igralcev prednost prejenica); eno-krožni sistem; najboljših 6 igralcev se uvrsti na zaključni turnir Masters (marec 2010), kjer se pridružijo še 6 igralcev (najboljši lanski igralci lige).
  • kategorija: predpisane žogice so plastične (srednja hitrost- modri obroček); igralo se bo eno-krožni ali več-krožni sistem, glede na število prijavljenih igralcev.

Uradni zaključek Zimske lige bo določen naknadno 2010. Takrat se bo tudi podelilo nagrade za obe kategoriji.