November, 2009

now browsing by month

 

2. rekreativni TRUMP turnir

Rezultati 2. rekreativnega turnir v sezoni 2009/10

Druga sobota v novembru 14.11. je tako izjemoma, na mesto 28. novembra, gostila igralce badmintona iz večjega dela Slovenije. Če prav so se na isti dan odvijali kar 4 turnirji v Sloveniji, se je v Idriji zbralo kar zavidljivo število igralcev. Na drugega turnirja se je tako udeležilo 14 igralcev, ki so se pomerili v disciplini moški posamezno. Turnir je bil z zasedbo 9 domačinov in 5 igralcev iz gorenjske, ljubljanske in goriške regije. Z udeležbo kar 6 igralcev izmed 15 najboljših iz trenutne Trump lige, je napovedoval izredno zanimiv turnir.

Tako kot do sedaj se je v sproščenem duhu izžrebalo razpored tekmovanja in 20minut čez drugo uro se je  začelo tekmovanje na vseh 6 igriščih. Že prve tekme so bile izenačene z veliko emocijami in tako je trajalo vse do konca turnirja. Kmalu na začetku sta bila tudi odigrana dva domača derbija Podvršček Grega proti Makuc Primožu in Poljanšek Sašo proti Bačnar Jankotu (vsi ŠRD Idrija). Po zanimivih in dolgih tekmah sta je bolje odnesla Podvršček Grega in Bačnar Janko. V malem finalu (repasaž) sta se tako dobila »najboljša« poraženca Grega Valančič in domačin Robert Vončina. Slednji je bil z 2:0 bil boljši od Valančiča (Kranj). V velikem finalu pa sta se udarila do tedaj še ne poražena domačin Vihtelič Miran in Bajželj Mitja. Oba tekmovalca sta se že večkrat srečala, tako da se je obetala odličen tekma. Vendar je finale prepričljivo dobil mlajši igralec Bajželj Mitja z 21:16 in 21:13. Zmagovalec prvega turnirja v Idriji Miran Vihtelič se je tako mogel zadovoljiti z srebrno medaljo.

Po štiri urnem tekmovanju se je dogajanje preselilo v okrepčevalnico Kut, kjer je bila slovesna razglasitev in podelitev nagrad.

Vrstni red:

  1. mesto Mitja Bajželj
  2. mesto Miran Vihtelič (ŠRD Idrija)
  3. mesto Robert Vončina (ŠRD Idrija)
  4. mesto Grega Valančič
  5. …..
  6. Celotni turnir na prvi starni pod kolono turnirji – 2.turnir

Slike v Foto kotičku.