April, 2010

now browsing by month

 

3. Merkurjev turnir

Nič novega v Idriji

V torek 20. aprila se je ob 17h v športni dvorani Gimnazije Jurija Vege odvijal 3. Merkurjev turnir v badmintonu za učence in dijake občine Idrije. Prireditev, ki jo organizira ŠRD Idrija se je udeležilo 13  fantov in deklet razporejenih v dve kategoriji (U19 in U15).

V kategoriji U15 je bilo prijavljenih 5 osnovnošolcev. Zaradi manjšega števila so se učenke pridružili učencem in pri igranju imele 3 točki prednosti, prav tako so mlajši U12 imeli prednost 3 točk. Pomerili so se v eni skupini in tako dobili priložnost za dovolj tekem in dokazovanja. Po začetni tremi, ki se je pokazalo da je premalo takih tekem doma, presenetljivo Marinac Vesna (OŠ Sp. Idrija) ugnala Rejc Gašperja (OŠ Idrija) z 2:0. V drugi tekmi je Menard Žan (OŠ Idrija) v napeti tekmi upravičil mesto favorita proti klubskemu kolegu Korenč Jaku. V drugem krogu je Sedej Tjaša premagala klubsko kolegico Marinac Vesna (OŠ Sp. Idrija). Po končanih razigravanju v skupini je tako najboljše mesto pozicijo osvojil Menard Žan, ki pa je žal v finalu po zelo izenačeni tekmi in 3 nizih priznal poraz boljši Sedej Tjaši. Tretje mesto pa je osvojila Marinac Vesna.

V kategoriji U19 se je pomirilo 5 dijakov in 2 dijakinja. Tekmovalo se je na dva dobljena niza do 15 točk, pri tem pa je kot edino dekle dobila prednost 4 točk. Razdeljeni v dve skupini, sta si najboljši mesti brez poraza priboril v skupini A Primož Makuc in v skupini B Likar Črt. Oba sta tudi v nadaljevala z odličnimi igrami prikazala najboljše igre in suvereno premagovala nasprotnike in brez poraza prišla do finala. Tako se je ponovil lanski finale, v katerem pa je ponovno Makuc Primož bil premočan in dobil Merkurjev turnir (U19) brez izgubljenega niza. Drugo mesto si je tako prislužil poraženec finala Likar Črt, na tretjem mestu se je po presenetljivo, lansko leto še 6, znašla Mlakar Benjamin. Na turnir se je pokazalo, da so ne glede na točke prednosti, fantje premočni za obe dekleti Marinac Tanja in Vončina Katja, ki je bila na koncu zadnja. Vsi iz gimnazije Jurija Vege Idrija.

Vsi udeleženci so bili nagrajeni z praktičnimi nagradi od zavarovalnice Tilija. Želja organizatorja je, da bi se naslednje šolsko leto udeležilo takega turnirja še več učencev in dijakov, zato bo turnir združen skupaj z ostalim turnirji, ki jih klub organizira za mednarodno rekreativno Trump ligo.

Rezultati in slike na ostalih povezavah

3. Merkurjev turnir

Preizkus najboljših badmintonašev v Idrije, točneje v torek 20.aprila v Gimnaziji.

Še zadnje dejanje letošnje badmintonske sezone 2009/2010 in hkrati vrhunec sezone za učence in dijake občine Idrije.

3. Merkurjev turnir se bo odvijal v telovadnici Gimnazije J.V. v Idriji v torek 20.aprila z pričetkom ob 17h. Prijave do 5 minut pred začetkom (16:55h).

Tekmovalo se bo v 3 kategorijah: U12, U15 in U19; fantje in dekleta posebaj. Če bo v kateri od kategoriji premalo prijavljenih se kategorije združi. Vsak tekmovalec-ka igra najmanj 3 tekme. Žogice so lahko pernate ali plastične, pernate priskrbi igralec, plastične priskrbi organizator.

Dobitniki bogatih nagrad bodo prvi trije v kategoriji