May, 2010

now browsing by month

 

Trump Masters

Zaključni turnir Trump lige

Napet turnir za zaključek sezone je premešal karte tik pod vrhom.

V soboto 15. maja je bilo v Ljubljani, točneje v badmintonski dvorani športnega centra Dolgi most, zaključek mednarodne rekreativne Trump lige. Masters sicer ni več štel za točke, je pa bil turnir lepa priložnost za dober zaključek uspešno izpeljane rekreativne sezone. Na turnirju je nastopilo preko 100 igralcev iz Slovenije in Hrvaške, ki so s številčno udeležbo potrdili, da je veliko zanimanje za rekreativni badminton. Opazen je bil tudi velik kvalitetni napredek v igri pri mnogih igralcih, ki so v relativno kratkem času postali zelo dobri rekreativni igralci.

Tudi tokrat so se ga udeležili igralci iz športno rekreativnega društva Idrije, čeprav v manjšem številu. Turnir je potekal že od 12h z moškimi in ženskimi dvojicami in mešanimi dvojicami, ob 15h pa z moškimi in malo kasneje še z ženskimi posamezno.

Glede na veliko število prijavljenih igralcev (36), v kategoriji moški posamezno, je tekmovanje potekalo po skupinah (8 skupin). V nadaljevanje za medalje sta vodili le prvi dve mesti iz skupine, ostali pa za mesta od 17 navzdol. V nadaljevanje turnirja, se je uvrstil le en igralec iz ŠRD Idrije, Robert Kreft in Grega Podvršček (oba ŠRD Idrija) pa sta se potegovala za preostala mesta. Kar je še en dokaz, da je konkurenca v rekreativni ligi zelo močna. Miran Vihtelič (ŠRD Idrija) se je z najboljšim mestom v skupini, navkljub enemu porazu, uvrstil med 16 najboljših. Z odličnimi igrami se je prebil vse do finala, kjer pa mu je na nasprotni strani mreže stal nepremagljivi, na Dolgem mostu, Niko Alič. Prvi niz je z odlično igro 15:6 dobil Niko A., v drugem nizu se mu je Miran vse do 11 točke odlično upiral in celo vodil. V zaključku niza pa je z napakami pripomogel Niku A. do prvega mesta na Mastersu z 15:11 v drugem setu in 2:0 v nizih. Drugo mesto je tako Miran V. kronal konec sezone. Tretje mesto pa je pripadalo zmagovalcu Idrije Open Damjan Reparju, ki je z 2:1 premagal Tineta Albreht. Preostale dva igralca iz Idrije sta zasedla Robert Kreft 18. mesto in Grega Podvršček mesta od 33 do 36.   

V ostalih disciplinah se igralci iz Idrije niso udeležili. V moških dvojicah pa so slavili izkušeni pari Jure Zaletel in Darko Duralja pred Blaž Zakotnikom in Janez Vtičem ter pred hrvaško navezo Sandi Šaban  in Darko Zverom.  V ženskih dvojicah sta zlato odnesli domov, kot že velikokrat to sezono, Eva Meglič in Karin Bokal. V Mešanih dvojicah pa sta po zelo napetem finalu zmagala tako na turnirju kot v skupnem seštevku Eva Meglič in Blaž Zakotnik. Ženske posamezno pa so sledile od brona do zlata: Eva Meglič, Danijela Markoč in Ana Perpar.