November, 2010

now browsing by month

 

1. Trump turnir 2010/2011

Zmaga med posamezniki je ostala doma!

V soboto 27. Novembra je v telovadnici Gimnazije Idrija potekal prvi rekreativni turnir sezone v badmintonu za Trump lestvico. Udeležilo se ga je 14 fantov iz Idrije, Ljubljane, Ajdovščine in Logatca. Tako kot na vseh do sedaj je še zmerom najbolj številčna domača ekipa ŠRD Idrije.

Tokrat sta bili izvedeni dve disciplini, moški posamezno in moške dvojice. Kot po navadi se je pričelo z »singli« oz. moški posamezno, ki je že v prvem kolu postregel z odlično igro dveh igralcev za najvišja mesta, ki ju žreb ni prizanesel. Tako je mogel že na začetku turnirja Robert Kreft (ŠRD Idrija) prepustiti zmago Damjanu Repar (Ljubljana) po 40 minutah igre. Vsi štirje nosilci turnirja, so tako z prepričljivimi igrami prišli do polfinala. Nato pa sta sledila derbija polfinala, med domačinoma Robertom Vončina in Miranom Vihtelič (oba ŠRD Idrija), bolje iz te tekme jo je odnesel slednji z 2:0 v setih(21:15; 22:20), ter med Tinetom Albrecht (Medvode) in Damjanom Repar (Ljubljana) iz tega dvoboja pa je v finale prišel Tine A. z 2:1 v setih. Zlato medaljo je si je v finalu priigral domačin Miran Vihtelič, ki se je po izgubljenem prvem nizu zbral in dobil tekmo z 2:1 (-18, 21, 21). V repasažu pa so se prav tako igrale težke tekme čim boljša mesta, eden takšnih je bilo za višje mesto od 13. med Gregom Podvršček (ŠRD Idrija) in Denisom Črnilogar (Ajdovščina), ki ga je dobil slednji z 2:1 v setih.

Po končanem prvem delu turnirja so sledile še dvojice. Prijavljeni so bili štirje pari, kar je ravno še dovolj za regularno izvedbo turnirja v tej disciplini. Nesporna favorita sta bil igralca iz Ljubljanske naveze Tine Albrecht in Damjan Repar, ki sta si tudi na koncu brez večjih težav priigrala zlato medaljo. Srebro je pripadlo Idrsko-Ajdovskemu paru Miran Vihtelič in Denis Črnilogar, bron pa sta osvojila brata Makuc (Tomaž in Primož) iz Idrije.

 

Tako se je na 6 igriščih odigralo v štirih urah in pol 32 tekem in 67 setov.

Na kuncu turnirja, se je med vsemi nastopajočimi izžrebalo tri nagradi picerije Rondel, v obliki bona za pizzo in nagrade podjetja Maestral iz Ljubljane zastopnik za Trump.

Moški posamezno:

1.      Miran Vihtelič  Idrija

2.      Tine Albrecht

3.      Damjan Repar

4.      Robert Vončina           Idrija

5.      Janko Bačnar   Idrija

6.      Primož Makuc Idrija

7.      Damjan Makuc            Idrija

8.      Robert Kreft                Idrija

9.      Tomaž Makuc  Idrija

9.      Bine Slabe                   Logatec

9.      Denis Črnilogar            Ajdovščina

9.      Matjaž Žigon               Idrija

13.  Grega Podvršček         Idrija

13.  Sašo Poljanšek            Idrija

Moške dvojice:

1.      Tine Albrecht / Damjan Repar

2.      Miran Vihtelič / Denis Černilogar

3.      Primož Makuc / Tomaž Makuc

4.      Grega Podvršček / Bine Slabe

2 turnirja na isti dan

V soboto 27. 11. ob 10h bo potekal občinski turnir za osnovnošolce v badmintonu. Popoldan pa še članski rekreativni turnir TRUMP…

Pozdravljeni

V soboto ob 10h dopoldan bo ŠRD Idrija organiziral, v navezi z osnovno šolo, občinski turnir za osnovno-šolce Idrijske občine. Nastopali bodo v treh starostnih kategorijah, posamezno. Najboljši igralci si bodo tako zagotovili nastop na regijskem turnirju, ki bo potekal prav tako v Idriji v začetku naslednjega leta. Več izveste pri šolskem učitelju telovadbe.

 Popoldan, točneje ob 14h pa bo potekal prvi letošnji Trump turnir za vse rekreativce! Udeležijo se ga lahko izkušeni rekreativci kot tudi tisti z manj izkušnjami, saj bo tekmovanje potekalo v dveh težavnih stopnjah (boljši in slabši rekreativci). Na koncu pa še moške dvojice. Za vse tekmovalce je potrebna predprijava na znani naslov, ki ga dobite v razpisu.

Primož Makuc na 50 mestu!

Primož Makuc na 50 mestu!

Po prvemu ciklusu »ABC« turnirjev, ki jih organizira Badmintonske zveze Slovenije, sta se uspešno udeležila tudi tekmovalca iz Idrijskega društva ŠRD Idrije Primož Makuc in Miran Vihtelič. Na prvem »B« turnirju sta zasedla 16. mesto Miran Vihtelič mesto višje pa Primož Makuc (15.). Naslednjega  »A« turnirja se je udeležil samo Primož Makuc in osvojil 24. mesto. »A« turnir je najvišji nivo ligaškega tekmovanja v Sloveniji in Hrvaški. Primož Makuc je tako z 50. Mestom na mednarodni (Slovenska in Hrvaška zveza sodelujeta skupaj pri organizacijah turnirjev, točkovanju in tako obstaja skupna lestvica) badmintonski lestvici osvojil najboljše mesto za tekmovalca iz Idrije. Miran Vihtelič pa trenutno 13. mest za njim (63. mesto). Ker pa je to komaj začetek sezone, so pričakovanja za letošnjo sezono velika.   Počakajmo pa bomo videli. Naslednji ciklus turnirjev bo že konec novembra.