December, 2010

now browsing by month

 

Občinsko prvenstvo za osnovnošolce

Prvič organizirano občinsko prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu, ki pomeni izbor za regijsko tekmovanje.

Letos je bilo prvič, v soboto 27. novembra, organizirano občinsko prvenstvo za osnovnošolce v badmintonu. Organiziralo ga je ŠRD Idrija, z pobudo osnovne šole Idrija. Prvenstvo je bilo namenjeno za izbor tekmovalk in tekmovalcev badmintona za regijsko tekmovanje, ki bo prav tako v Idriji, drugo leto v januarju. Najboljši osnovnošolci iz regije se bodo tako udeležili državnega prvenstva v badmintonu.
Prvenstva se je udeležilo samo 7 igralcev dveh kategorij (do 13 in do 15 let) in dveh šol, OŠ Spodnja Idrija in OŠ Idrija, saj niso prišli niti učenci, ki so bili prijavljeni, za kar je v večji meri krivo bilo vreme. Ker je bila udeležba nizka so se vsi pomerili med seboj. Na koncu pa po rezultatih določili lestvico glede na starostno kategorijo in na spol.
Čeprav je bilo samo 7 tekmovalcev, različnih starosti in spolov je marsikatera tekma bila zelo zanimiva. Tjaša Sedej je pokazala premoč v kategoriji do 15 let pred Majo Zajc in Nežo Ržek. Nina Ribar, ki je zmagala prav vse tekme prvenstva, je zmagala v kategoriji do 13 let. Čeprav se ji je na nasprotni strani mreže zelo upirala Anja Humar. Drugo mesto v tej kategoriji je zasedla slednja Anja H., tretje pa Vesna Marinac. Edini fant Nejc Kumer, je pogumno tekmoval med dekleti, v starostni kategoriji do 13 let je zasedel 3. mesto, vendar kot fant osvojil 1. mesto.
Pohvaliti je potrebno gledalce (starše), ki so dobro spodbujali tekmovalce.
Vsi udeleženci so se uvrstili na regijsko tekmovanje, kjer se bodo družili z sovrstniki iz goriške regije.

Končni vrstni red:
U15 (dekleta)
1. Tjaša Sedej
2. Maja Zajc
3. Neža Ržek

U13 (dekleta)
1. Nina Ribar
2. Anja Humar
3. Vesna Marinac
U13 (fanti)
1. Nejc Kumer