February, 2011

now browsing by month

 

Portaks Masters

Sobotno (12.2.) dogajanje na parketu v dvorani gimnazije J.V. je bil ponovno vrhunec Idrijskega badmintona

V soboto 12. februarja  se je v športni dvorani Gimnaziji J.V. odvijal turnir Portaks masters, ki predstavlja zaključni turnir idrijske Zimske lige. Vsi najboljši igralci so si tako ponovno po enoletnem premoru prekrižali loparje in odigrali že deveti zaključni turnir. Tako kot je bilo zdaj že dlje časa praksa so se igralcem iz Zimske lige pridružili še najboljših šest igralcev iz lanskega zaključnega turnirja.  Pred pričetkom je sledila še gasilska slika vseh udeležencev in govor zastopnika pokrovitelja turnirja Portaks, Žigon Matjaža. Že uvodne tekme so postregle z derbiji, omeniti je potrebno tekmo med Bačnar Jankom, ki je v treh nizih od tega kar dveh podaljšanimi igrama premagal Podvršček Grego (22:24; 22:20; 21:15). Prav tako je presenetil Uršič Tine, ki je vzel prvi niz izkušenemu, na koncu 4., Krašna Milošu. Zaradi poškodbe Kos Roberta pred turnirjem je prosto mesto zasedel Makuc Primož, ki pa kljub porazu kasnejšemu zmagovalcu nadaljeval z prepričljivejšo igro, vendar moram po dramatičnemu boju z Krašna Milošu zadnji niz zaradi utrujenosti in bolečini prepustiti (21:17; 26:28; 7:13 predaja). V polfinale so si priigrali skoraj isti igralci kot lani samo Krašna Miloš je zamenjal izkušenega Žigon Matjaža. V finale sta se udeležila Vihtelič Miran in Kreft Robert. Slednjemu je za 2 točki zmanjkalo za osvojitev prehodnega pokala, saj je po dobljenem prvem nizu 21:17 in vodstvu 19:13 v drugem nizu zmanjkalo samo malo, tako pa se je Vihtelič Miran naredil preobrat in dobil drugi niz z delnim rezultatom 8:0 na 21:19. Tretji niz je prav tako bil napeti do konca saj ga je na kocu z minimalnim rezultatom 21:19 dobil slednji. Tako se je že četrtič na pokal vpisal Vihtelič Miran. V malem finalu pa je po boljši igri osvojil bron Vončina Robert.

Slike so v fotokotičku

Rezultate pa na povezavi trunirji.

Prihodnje leto pa bomo organizirali že okroglo 10 obletnico lige in Portaks mastersa. Zato bodo še posebej vabljeni vsi igralci, ki so se v vseh teh nekaj letih udeležili.

Končni vrstni red turnirja po 34. tekmah in 5 urah igranja je bil sledeč:

1.     Miran Vihtelič

2.     Robert Kreft

3.     Robert Vončina

4.     Miloš Krašna

5.     Primož Makselj

6.     Primož Makuc

7.     Janko Bačnar

8.     Matjaž Žigon

9.     Miha Prezelj

10.  Roko Marinac

11.   Damjan Makuc

12.   Grega Podvršček

13.   Sašo Poljanšek

13.   Denis Črnilogar

15.   Tine Uršič

15.   Luka Kurtanjak

54. Državno prvenstvo

Na 54. članskem državnem prvenstvu v badmintonu, ki je potekalo ta vikend v Zgornji Kungoti, je Luka Petrič osvojil kar tri naslove, Tina Kodrič dva, Maja Tvrdy pa je zmagala med posameznicami. 

Zgornja Kungota je letos gostila 54. člansko državno prvenstvo v badmintonu. Skupaj je nastopilo 81 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi vsi reprezentanti. Finalisti so bili pričakovani, zmagovalci pa tudi niso presenetljivi. 

Udeležba igralcev iz primorskega konca je bila iz športnega rekreativnega društva Idrija. Tekmovanju sta se udeležila predstavnikih ŠRD Idrija Primoža Makuc in Miran Vihtelič, ki sta se zaradi precejšnjega števila prijavljenih, tako med moškimi posamezno (50 prijavljenih) kot med moškimi dvojicami (20 parov), najprej prebiti skozi kolifikacije. Primožu Makucu je samo za eno mesto (25 na lestvici, v glavno tekmovanje je šlo 24 tekmovalcev in 8 kolifikantov) zmanjkalo glede na badmintonsko jakostno lestvico Slovenije za udeležbo na glavni turnir. Miran Vihtelič je v prvem pred kolu bil še uspešen in si prislužil zmago z 2:1 v nizih v drugem pa je bil Aljaž Roškar za Mirana Vihtelič prevelika ovira če prav je imel Miran v prvem nizu veliko možnost za prevzem niza saj je spustil vodstvo pri 19:17 na končnih 19:21, v drugem nizu pa je domačin poletel na krilih navijačev in dobil 21:12 niz in zmago. Primož Makuc pa je prvo pred kolo zaradi boljšega položaja na lestvic preskočil in priletel na izredno motiviranega Jerneja Vernik, ki je bila njegova nočna mora (21:9 in 21:13). Oba idrijska tekmovalca sta se po tem še prvič preizkusila tudi v moških dvojicah pri katerih prav tako nista imela sreče, pri čem je potrebno povedat da se je videla tudi pomanjkanja treninga in s tem neusklajenost. 

Glavni junak prvenstva je nedvomno Luka Petrič (Branik Maribor), ki je osvojil kar tri naslove članskega državnega prvaka. Medtem ko do finala med posamezniki ni imel težjega dela, je prvi set finalne igre proti Iztoku Utroši (Mladost Lendava) začel nekoliko slabše, vendar z borbeno, hitro, natančno in predvsem taktično zrelo igro rezultat že na polovici seta preobrnil v svojo korist in tekmo tako odigral do konca. Tretje mesto sta osvojila Urban Turk in Aleš Murn (oba Tom Mirna). 

Pri ženskah posamezno smo v finalu videli dolgo pričakovani obračun med Majo Tvrdy (Ljubljana) in Špelo Silvester (Tom Mirna). Dvoboj sta začeli nekoliko živčno, s precej napakami na obeh straneh, vendar je več zbranosti in moči v zaključku zmogla Tvrdyeva. V drugem setu je Tvrdyeva zaigrala še nekoliko bolje in suvereno dobila dvoboj ter se tako zasluženo okronala z naslovom državne prvakinje za leto 2011. Tretje mesto sta osvojili Tina Kodrič in Urška Polc (obe Kungota). 

V mešanih dvojicah je slavil Luka Petrič z domačinko Tino Kodrič (Kungota). Med ženskimi pari sta prav tako imela zmagovalna loparja Tina Kodrič in Urška Polc (obe Kungota). Najboljši moški par pa je tokrat bil specialist za dvojice Miha Horvat (Mladost Lendava) in ponovno Luka Petrič (Branik Maribor)

Dušan Skerbiš ml., BZS in Miran Vihtelič

Portaks Masters 2011

Portaks Masters 2011, 12. februar ob 14h

Tudi letos bo potekal zaključni turnir Zimske lige – Portaks Masters 2011
Ta tradicijonaln (9 leto) turnir bo potekal v soboto 12. februarja ob 14h v Gimnaziji J.V.
Sodelujejo na turnir so si izborili prvih 10 igralcev iz lige, ter 6 najboljših lanskega leta ki se lige niso udeležili. Ker pa je letos odpadla ženska liga, zaradi premajhnega števila, pa vabimo da se vse ženske samo enkrat udeležijo zaključnega turnirja in podelimo nagrade vsem najboljšim.

Finalni dvoboji se pričakujejo okrog 17h.

Vabim tudi vse navdušence badmintona, da si pridejo ogledat napete tekme in se tako navdušijo. Naslednjo sezono, ko bomo organizirali že jubilejno 10. Zimsko ligo pa se pridružijo (prilagojena bo kakovostnim skupinam).

Povabljene ste tudi vse žensk, ki ste tekmovale v lanski sezoni in niste mogle tekmovati v letošnji sezoni. 

 “Vsi ki ste tekmovali v  Zimski ligi in dekleta, ki bi lahko tekmovala pa niso. Sistem je znan. Če kdo ne bo mogel, priti naj pove, da povabim naslednjega igralca po lestvici (namen je igranje). “

 

Prihod pol ure prej, se pravi, ob 13:30h, da se ogrejemo in pripravimo dvorano.

 

Kasneje pa je večerja Pri Zagodu. Da ne pozabim, to je druženje in lahko povabite može, prijatelje, ljubimce, žene, prijateljice, ljubice. Vabljeni ste tudi tisti, ki bi radi, ste,… igrali badminton. Podelitev priznanj je po večerji!

Zaradi okvirnega števila pogrinjkov pri večerji prosim za potrditev oz. povejte (napišite) število oseb. Cena še ni znana se pa bo gibala okrog 15€ brez pijače. Kaj bo za večerjo pa je na razpolago marsikaj (golaž, juha, narezek,…), se bomo še pomenili.

 

Predviden terminski plan:

13:30h prihod v dvorano

13:59h slikanje (skupinska slika vseh, ki ste sodelovali!! Prosim pridite vsi.)

14:00h pričetek tekmovanja

17:30h finale M & Ž

17:55h male finale M (za drugo mesto)

18:20h tuširanje in ureditev

19:00h špancir do Zagoda za tiste ki boste še zmogli ostali pa po cesti

20:00h večerja

21:30h podelitev nagrad in priznanj

22:00h prosto