March, 2011

now browsing by month

 

Idrija Open 2011

Največji turnir do sedaj v Idrij! 77 vstopov okrog 100 tekem!

 V nedeljo 20. Marca se je odvijal šesti turnir Idrija Open v badmintonu in četrti Merkurjev turnir, v organizaciji Športno rekreativno društvo Idrija. Turnir Idrija Open , ki že četrto leto gostuje v telovadnici gimnazije Jurija Vege, šteje za točke mednarodne Trump rekreativne lige, kar se je pokazalo tudi na letošnjem turnirju z udeležbo igralcev iz sosednje Hrvaške. Za spremembo pa je da tokrat ni bila najštevilčnejša zasedba ŠRD Idrije ampak ZA šport iz Ljubljane. Open turnirji, ki so po navadi obsežnejši, se tekmuje v vseh petih disciplinah in v dveh kategorijah (ženske in moški posamezno, ženske in moške ter mešane dvojice). Za spremembo od lani  je bilo letos prijavljenih dovolj deklet tako da so se odigrale vse discipline. Po prijavljenih fantov v prvi skupini, je bilo pričakovati zalo močan turnir v Idriji, saj so se udeležili prvi štirje tekmovalci iz Trump lestvici. Letošnji turnir je bil prelomen tudi v nečem drugim, saj smo v sklop Open turnirja postavili še Merkurjev turnir in tako je bil  prvič je bil poleg članov organiziran tudi za otroke do 15 let.

Tekmovanje se je začelo z  kategorijo moškimi posamezno v prvi in drugi skupini ter otroci U15. V prvi skupini MP (moški posamezno) kjer se je pomerilo med seboj 15 igralcev v štirih skupinah po štiri iz katerih vodita le prvi dve mesti v četrtfinale, ostalih osem pa so zaključili tekmovanje. Med osem najboljših se je uspelo uvrstiti kar 4 Idrijčani, kar je več kot prejšnja leta. V polfinale pa se je uvrstil samo eden domačin. Para polfinala sta tako bila Mitja Bajželj (Medvode) proti domačinu Miranu Vihtelič (Idrija) in Antonio Lovrić (Zagreb) proti Gregu Valančič  (Kranj). Z boljšimi igrami sta se v finale uvrstila Grega Valančič in Mitja Bajželj. Slednji je tudi dobil tekmo v treh nizih z 2:1 in tako dobil turnir. Tretje mesto pa je pripadlo Antonio Lovrić-u (Zagreb), ki je prav tako v treh nizih premagal Mirana Vihtelič.

Vzporedno pa je potekalo tekmovanje v drugi skupini moški posamezno. Prijavljenih je bilo samo štirje tako da so se med seboj pomerili v eni skupini. Na koncu sta imela dva igralca po dve zmagi, tako da je odločal medsebojna tekma za zmago. Zmagovalec je postal Sašo Kavčič, drugo mesto je tako zasedel Mitja Pellis (oba Idrija), tretje mesto z eno zmago je zasedel Peter Benčina (Črni vrh nad Idrijo).

Vzporedno pa je potekal še tekmovanje v najmlajši kategoriji U15. Glede na številu prijavljenih (7) so se tako fantje in deklice pomerili med seboj v dveh skupina po 4 oz. 3 igralci. V skupini A kjer so bili Žan Menart (Idrija), Maja Zajc (Idrija), Izak Kovač (Kanomlja) in Katarina Kunc (Idrija). V skupini B pa Tjaša Sedej (Kanomlja), Vesna Marinac (Kanomlja) in Andrej Vončina (Idrija). Iz skupine A je kot zmagovalec se uvrstil Žan Menart kot druga pa Maja Zajc. Iz skupine B pa kot zmagovalka Tjaša Sedej in Vesna Marinac. Za peto mesto sta še odigrala Andrej Vončina in Izak Kovač, slednji je dobil tekmo. V finale sta se po zmagal uvrstila Žan Menart in Tjaša Sedej, ki je tudi dobila tekmovanje do 15 let. Tako se je moral Žan Menart zadovoljiti z srebrom. Bron pa si je  priigrala Maja Zajc nad Vesno Marinac.

Tekmovanje ženske posamezno se je pričelo ob 12h. V tej skupini je bilo prijavljenih 5 deklet, od tega tudi ena iz Idrije, Katja Vončina. Za njeno prvo tekmovanje v močni konkurenci je zasedla zadnje mesto. Zlato je šlo v LJ dobila ga je Klaudia Kosec Radin, srebro je šlo na Hrvaško Jelena Pirner in bron v Medvode Maja Plešec.

Po odigranih posameznih tekmah so se pričela moške in ženske dvojice. Pri moških je bilo prijavljenih 8 parov od tega 2 para iz Idrije. Po pričakovanjih sta v polfinale in nato v finale prišli najbolj izkušena para kot vodilna iz skupin Antonio Lovrić z Borisom Slanc (oba Zagreb) in Niko Alič z Tinetom Albrecht (oba Medvode). Slednja sta po napetem finalu tudi zmagala. Za tretje mesto pa sta se potegovala domači par v zasedbi Primož Makuc in Miran Vihtelič, ki pa nista uspela presenetiti Mitjo Bajželj in Grega Valenčiča.

V ženskih parih pa je bil vrstni red takšen. Zmaga je pripadla dvojici Kaudia K. Radin z Andrejo Košir, srebro Mateja Dukarič z Tejo Bernetič ter bron Urška Medved z Jano Janežič.

Na koncu pa je sledila še disciplina mešanih dvojic, v prvi in drugi kategoriji. V prvi kategoriji kje sta z odliko in brez poraza dobila zlato Kaludia K. Radin v paru z Nikom Alič, srebro je pripadlo Jeleni Pirner v paru z Antoniem Lovrić ter bron Maji Plešec v paru z Mitjom Bajželj. V drugi skupini pa sta na koncu z izkušnjami in mladostjo priigrala zlato oče in hči Blaž in Urška Zakotnik (Za Šport) drugo mesto z enim samim porazom Mateja Dukarič in Urban Košak (oba Ljubljana) in tretje mesto je pripadlo Urški Medved in Dejan Tomažič (oba Ljubljana).

Po devetih urah, 77 vstopih in 98 tekmah se je ob 19h turnir z podelitvijo medalj in nagrad končal. Najboljši igralec turnirja sta tako postala Klaudia Kosec Radin s tremi zlatimi in Mitja Bajželj pri moških z enim zlatom in dvema bronoma medalj. Z navkljub manjšimi problemi pri organizaciji tako velikega turnirja, je vseh 70 igralcev zadovoljno odšlo domov.

Zahvaliti pa se je potrebno še glavnemu sponzorju Kolektor, ki je omogočil izpeljavo turnirja.  Za bogate nagrade pa so poskrbeli: cvetličarni Cvet iz Idrije, podjetju Maestral (zastopnik za Trump) in okrepčevalnica Kut.

Slike na tej povezavi ali v foto kotičku.

Rezultati v meniju turnirji ali na tej povezavi!

Rezultati:

U15 – deklice in fantje do 15 let:

1.      Tjaša Sedej

2.      Žan Menard

3.      Maja Zajec

Moški posamezno I skupina:

1.      Matija Bajželj

2.      Grega Valančič

3.      Antonio Lovrić

Moški posamezno II skupina:

1.      Sašo Kavčič

2.      Mitja Pellis

3.      Peter Benčina

Ženske posamezno:

1.      Klaudia Kosec Radin

2.      Jelena Pirner

3.      Maja Plešec

Ženske dvojice:

1.      Klaudia K. Radin & Andreja Košir

2.      Mateja Dukarič & Teja Bernetič

3.      Urška Medved & Jana Janežič

Moške dvojice:

1.      Tine Albreht & Niko Alič

2.      Antonio Lovrić & Boris Slanc

3.      Mitja Bajželj & Grega Valančič

Mešane dvojice I. skupina:

1.      Kaludia K. Radin & Niko Alič

2.      Jelena Pirner & Antonio Lovrić

3.      Maja Plešec & Mitja Bajželj

Mešane dvojice II. Skupina:

1.      Urška Zakotnik & Blaž Zakotnik

2.      Mateja Dukarič & Urban Košak

3.      Urška Medved & Dejan Tomažič