October, 2011

now browsing by month

 

X. Zimska liga

V petek 21. oktobra se je ob 17h v Idrijski gimnaziji začela že tradicionalna Zimska liga v badmintonu. Na pričakovanje organizatorja, zaradi 10 obletnice lige v Idriji, se jo je udeležilo povprečno število tekmovalcev.  Organizirana je bila zato samo ena skupina s 15 tekmovalci od tega je enajst rednih tekmovalcev in štirje novinci.

V uvodnih 2 krogih, se je odigralo 25 tekem. Na sam vrh trenutne lestvice se je zavihtel Kreft Robert, ki z sedmimi zmagami ostaja ne poražen. Drugo mesto je  zasedla Makuc Primož, ki je prav tako brez poraza, vendar z dvema tekmama v zaostanku. Stopničko nižje, tretje mesto drži Prezelj Miha. Na odličnem 4. mestu pa je letošnji novinec Jani Murovec. Za njim pa je že prvi »nedomačin« Črnilogar Denis iz Ajdovščine, sedijo še Bačnar Janko, Makuc Damjan, itd, trenutno na zadnje mesto z odsotnostjo pa je Vončina Robert.

Glede na to da se med seboj že vsi poznajo in da so se na ligi ali kakem drugem tekmovanju že srečali, se pričakuje precej izenačen tekme in borba za najboljša mesta na ligi, ki se posledično štejejo tudi za pozicijo zaključnega turnirja.  

Po zaključnemu ligaškemu sistemu, pa bo sledilo, tako kot vsa leta, epilog tega tekmovanja  Portaks Master, ki bo potekal v mesecu februarju.