December, 2011

now browsing by month

 

Ekipna liga BZS

V nedeljo, 4. decembra je v Mariboru potekal prvi dan ekipne liga, pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije. V letošnji sezoni 2011/2012 ima tudi Idrija prvič svojo ekipo, ki se je udeležila tega tekmovanja. Ekipno tekmovanje, ki se igra v petih disciplinah mora zastopati 6 ali več igralk in igralcev.

Tekmovanje, ki ga je gostil BK Železničar, so bile kvalifikacije za uvrstitev v prvo badmintonsko ligo, v kateri so že 4 najboljše ekipe iz lanske sezone. Tako se je devet ekip razdeljenih v dve skupini, borilo za najboljše mesto v skupini in s tem napredovanja v prvo ligo oziroma med 6 najboljših v Sloveniji. Preostalih 7 ekip pa bo igralo v tolažilni skupini. Ekipa ŠRD Idrija je bila v skupini z Bingo Bongo (BK Medvode), BIT (BK BIT), HBK Max (Zagreb) in Kason Ljubljana (BK Ljubljana). V prvem krogu se je Idrija pomerila z ekipo Bingo Bongo in zabeležila poraz z 2:3 (poraz v moških posamezno, ženske posamezno in ženske dvojice). V drugem krogu se je Idrija pomerila z ekipo Kason Ljubljana in se pokazala v najboljši luči saj so z 5:0 dobili prav vse tekme. Tretji nasprotnik je bila ekipa iz hrvaške HBK Max. po težkih tekmah je Idrijska ekipa dobila z 3:2. Najšibkejši člen ekipe so se pokazali prav dvoboji posameznikov, ki pa je ravno proti hrvaški ekipi Mitja Bajželj (ŠRD Idrija) pokazal najboljšo formo in dobil tekmo z 2:1. Ekipa Idrije je tako zabeležila že drugo zmago.  Kot zadnja ekipa s katero se je Idrija pomerila pa je bila BIT. Po prvih igrah posameznikov in igri ženskih dvojic je bil rezultat že 3:0 za BIT, kar je tudi nakazovalo kvaliteto ekipe, in poraz naše ekipe. Ker pa šteje prav vsaka zmaga v skupini enakovrednih ekipah, sta moška dvojica in mešane dvojice prinesli zmagi, tako da je končni rezultat bil 3:2 za BIT.

Najboljša ekipa iz A skupine je tako postala ekipa BIT (brez poraza). Drugo mesto je zasedla Bingo Bongo (dve zmagi), tretji ŠRD Idrija (dve zmagi), tretje mesto HBK Max (dve zmagi) in zadnje mesto Kason Ljubljana (brez zmage). V skupini B pa je bil vrstni red sledeči: Barca team (BK Maribor), sledi Mirna mladi (BK Mirna) nato Meduze (BK Medvode) in zadnji BK Ježica.

Napredovanje sta si prislužili ekipi BIT in Barca team. ŠRD Idrija pa se je kot novinec predstavila v zelo konkurenčni zasedbi. Preostalih sedem ekip pa bo igralo po ligaškem sistemu, vsak z vsakim. Naslednji dan tekmovanja bo gostil BK Mirna v januarju 2012.