January, 2012

now browsing by month

 

Občinsko prvenstvo Idrije

V torek 24. Januarja je v telovadnici gimnazija Jurija Vege potekalo občinsko prvenstvo v badmintonu. Organizator ŠRD Idrija je bil nad obiskom učencev in dijakov zadovoljen, saj se je udeležilo kar 25 otrok iz občine. Namen prvenstva je izbor tekmovalcev, ki se lahko udeležijo regijskega oziroma državnega prvenstva.

Najbolj številčna je bila skupina do 13 let (U13) v kateri je nastopalo 17 otrok od tega tudi ena punca, ki bi bila v skupini do 11 let, vendar ker je bila edin je tekmovala s starejšimi z prednostjo 3 točk. Postavljeni so bili v 4 skupine po 4 oziroma 5 igralcev, znotraj skupine so igrali vsak z vsakim, v polfinale pa so napredovali samo zmagovalci skupin. Tako so se v polfinale uvrstili Tjaša Kenda, Eva Vihtelič, Matej Bratuš in Neža Bogataj. Po tesnih tekmah sta se v finale uvrstila Matej Bratuž, ki je bil boljši od Eve Vihtelič ter Neža Bogataj, ki je prav tako bila boljša od Tjaše Kenda. V finalu pa je Neža Bogataj prepričljivo premagala Mateja Bratuža. Za tretje mesto pa sta se udarili poraženki polfinala, ki ga je osvojil Tjaša Kenda v dveh nizih.

V skupini do 17 let se je prijavilo 8 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v dve skupini z možnostjo napredovanjem dveh najboljših v polfinale. Kot nosilnica skupine sta bili postavljeni Katja Vončina in Nina Ribar, ki sta že v preteklosti pokazali najboljše igre. Po napetih igrah v skupinah, ki so večkrat končale z tretjim setom, so se v polfinale iz skupine A udeležila Katja Vončina in Anže Brus iz skupine B pa Nina Ribar ter Andrej Vončina. V finale sta napredovale Katja Vončina, ki je bila boljša od brata Andreja Vončina in Nina Ribar, ki je bila prepričljiva od Anžeta Brusa. Finale, ki je opravičil naziv, je bil do tretjega niza izenačen na 1:1 v zadnjem nizu pa je Nina pokazala večjo zbranost in tako slavila nad klubsko kolegico Katjo. Tretje mesto pa je osvojil Andrej Vončina, ki je bil boljši v dveh setih od Anžeta Brusa.

Najboljšim tekmovalcem so bile podeljena priznanja.

Skupaj je bilo odigranih 48 tekem in preko 2500 točk v dveh urah in pol.

Zahvaliti se je potrebno športnim pedagogom za spodbudo otrok k udeležbi.

Podrobnejše rezultate pa so objavljeni na internetni strani društva.    

Končni vrstni red:

U13 (mešano)

 1. Neža Bogataj
 2. Matej Bratuž
 3. Tjaša Kenda

U17 (mešano)

 1. Nina Ribar
 2. Katja Vončina
 3. Andrej Vončina

Zaključena X. Zimska liga

V petek 13. januarja je potekal zadnji 9. dan Zimska liga v badmintonu, ki ga organizira ŠRD Idrija. Tekmovanj, ki je potekalo v Idrijski gimnaziji, je tako tik pred sklepnim delom Zimske lige, ki se zaključi z turnirjem Portaks Masters, ki bo 11. februarja prav tako v gimnaziji.

Zadnji dan lige, je bilo odigranih samo še zadnjih 6 tekem, ki pa niso odločale o dramatičnem vrstnem redu, ampak bolj piljenje forme. Tako se je že pred zadnjim dnem zagotovil najboljše mesto za na Portaks Masters Primož Makuc, ki ni bil poražen na ligi. Drugo mesto je Robert Kreft, sledijo Jani Murovec, Janko Bačnar itd. Ostaja pa še neznanka za 5. mesto, ker zaradi odsotnost Denisa Črnilogar nista bili odigrani dve tekmi in bosta naknadno, kjer se borijo kar 3 igralci, poleg Denisa še Miha Prezelj in Primož Makselj. Edini, ki se ni uvrstil na zaključek pa je novinec letošnje lige Uroš Urbas.

Liga se je končala v tem vrstnem redu (razen Denis Črnilogar ima še dve ne odigrani tekmi), tako da se mesti 5 in 6 še lahko zamenjata:

 1. Primož Makuc ( 6. lanskega Portaks turnirja)
 2. Robert Kreft ( 2. lanskega Portaks turnirja)
 3. Jani Murovec
 4. Janko Bačnar
 5. Miha Prezelj
 6. Denis Črnilogar
 7. Primož Makselj ( 5. lanskega Portaks turnirja)
 8. Roko Marinac
 9. Matjaž Žigon
 10. Damjan Makuc
 11. Tomaž Makuc
 12. Bine Slabe
 13. Sašo Poljanšek
 14. Uroš Urbas

Pred nami je tako še Portaks Masters, kjer se bodo pridružili še igralci, ki so bili lani uvrščeni na zaključku med prvih šest mest. Pričenja se tako borba za prehodni pokal oz. napis imena na zlati ploščici na pokalu.

Uvrstitve po mestih na zaključni turnir (mesti 9. in 10. Se še lahko zamenjata):

 1. Miran Vihtelič
 2. Robert Kreft
 3. Robert Vončina
 4. Miloš Krašna
 5. Primož Makselj
 6. Primož Makuc
 7. Jani Murovec
 8. Janko Bačnar
 9. Miha Prezelj
 10. Denis Črnilogar
 11. Roko Marinac
 12. Matjaž Žigon
 13. Damjan Makuc
 14. Tomaž Makuc
 15. Bine Slabe
 16. Sašo Poljanšek

 Vabljeni vsi navijači na zaključek lige, še prej pa na največji badminton turnir na primorskem Idrija Open, ki bo potekal v nedeljo 5. februarja v gimnaziji. Ki se ga bodo udeležili vsi najboljši rekreativni igralci iz Slovenije in Hrvaške.

TEČAJ BADMINTONA

ŠRD Idrija vabi na tečaj badmintona, ki se bo pričel v mesecu februarju, točneje 2. februarja ob 17:30h v gimnaziji. Število tečajnikov je omejeno.

Namenjen je vsem rekreativcem ne glede na starost, ki si želijo spoznati badminton kot rekreativno športno panogo.

V sklopu 10 vaj po 90 minut boste spoznali badminton od njegovih začetkov s kratko zgodovino, drže loparja in gibanja po igrišču, do različnih vrst udarcev in pravil za igro posamezno in v dvojicah.

Da pa malo okusite tudi čar tekmovanja, se na koncu tečaja v mini turnirčku pomerite med seboj.

Za ostale informacije in prijave na miran.vihtelic@gmail.com ali na telefon 041 427862. Informacije tudi na  www.srd-idrija.info.

Potek zimske lige

V petek 6. Januarja je potekal v Idrijski gimnaziji predzadnje 8. kolo Zimska liga v badmintonu. Kar že nakazuje končni vrstni red lige. Odigranih se je 14 tekem. Tekma kola je bila med Denisom Črnilogar in Tomažem Makuc, ki jo je dobil slednji z 17:21, 21:18 in tesnim tretjim nizom 21:19. Z vsem odigranimi tekmami se je na vrh lestvice zavihtel Primož Makuc, ki je tako dobil tudi vse možne točke in izgubil samo dva niza. Takoj za njim pa sta novinec Jani Murovec in Janko Bačnar , kar pa se lahko še spremeni, če bo Robert Kreft dobil še preostale 4 tekme.

Zadnji krog tekmovanja, ki bo v petek 13. 1. pa se bo razčistilo še preostala mesta ki še niso določena za 9. in 10.  (Denis Črnilogar in Miha Prezelj) 11 in 13 (med Roko Marinac, Matjaž Žigon, Damjan Makuc) in predzadnje mesto (Sašo Poljanšek, Uroš Urbas).

Vabljeni vsi v Gimnazijo.