April, 2012

now browsing by month

 

Ekipa ŠRD Idrije osvojila 3. mesto

V nedeljo, 15.4.2012, se je s petim tekmovalnim dnem, ki je potekal v dvorani Bit v Ljubljani, zaključilo letošnje tekmovanje v slovenski badmintonski ligi. V sezoni 2011/12 je v 1. slovenski ligi nastopili 13 ekip, ki so se najprej pomerile v predtekmovanju, nato pa je prvih 6 ekip igralo v prvi skupini, ostalih 7 pa je nastopilo v drugi skupini, ki se je razigrava za mesta od 7. do 13.

Naslov državnih prvakov je prvič osvojila ekipa BK Medvode, ki se si po napetem finalu, priborili naslov prav v zadnji igri mešanih dvojic, ko je bilo po 4 tekmah še zmerom neodločeno 2:2 z TEM Forza, sta v korist Medvod priigrala skupno zmago Živa Repše in Denis Pešehonov z rezultatom (23:21, 15:21, 21:19).

 V drugi skupini, kjer je igrala tudi ŠRD Idrija so ravno tako potekali napeti dvoboji.

V prvem srečanju za finale druge skupine sta se pomirila ŠRD Idrija in Mirna mladi v katerem so slednji dobili z 3:0 v tekmah, čeprav so bile vse tekme zalo izenačene. Po porazu, je Idrija za tretje mesto igrala proti Meduz-am iz Medvod, ki je prav tako izgubila prvo srečanje. Dvoboj za tretje mesto, se je začel z obema paroma,  moškimi in ženskimi na dveh igriščih. Pri moških dvojicah smo bili priči izredno dramatični tekmi, saj se je že prvi niz končal z maksimalnimi točkami 30:29 za Idrijo, drugi niz pa ni bil nič manj dramatičen, saj sta imela za Idrijo Miran Vihtelič in Niko Alič že zaključno žogico pri 20:19 a je nista izkoristila in tako so »Meduze« izenačile na 20, tekma je bila še naprej povsem odprta do 25:24, ko je po visokem servisu napako naredil Mitja Holz in porinil  žogica v mrežo. Končni rezultat 2:0 v nizih za Idrijo. Kako sta ekipi izenačeni se je videlo tudi v ženskih dvojicah, ko sta za Idrijo nastopili Mateja Rojnik in Vanja Mlejnik, ko sta prvi niz izgubili z 21:23 in nato naredile preobrat v drugem nizu 21:14 in v tretjem nizu ko sta imeli nasprotnici 5 zaključnih žogic 15:20 sta pokazali »Idrijski« punci karakter in z delnim izidom 5:0 izenačili na 20 proti 20 in nato zmagali z 23:21. Tako se je po dveh tekmah Idrija že vodila z 2:0. Sledile so kar tri tekme hkrati, posamezno moški in ženske ter mešane dvojice. Ampak vsi pogledi so bili usmerjeni v moški posamezno, kjer je Mitja Bajželj (ŠRD Idrija) tudi bil favorit tekme. Prvi niz je dobil gladko z 21:15, medtem ko smo pričakovali tudi v drugem nizu prepričljivo zmago je popustil, a vendar le za nekaj časa, nato se zbral in zmagal tudi drugega z 21:19. Tako je priboril še 3. točko za zmago Idrije  proti Meduzam. Medtem pa je Eva Meglič (ŠRD Idrija)  izgubila ženski dvoboj. Končni rezultat je bil 3:1 za Idrijo.

 Končni vrstni red:

 1. BK Medvode
 2. TEM Forza
 3. Li Ning Ljubljana
 4. BK Branik
 5. Bit
 6. Barca team
 7. Bingo Bongo
 8. Mirna mladi
 9. ŠRD Idrija
 10.  Meduze
 11. BK Max in
 12. Kason Ljubljana
 13. BK Ježica