March, 2013

now browsing by month

 

9. kolo Zimska lige

XI. Zimska liga 2012/13

Letošnja 11. zimska liga, ki poteka že od januarja, je v sklepni fazi. Pred nami sta samo še dva kola.

Liga, ki je letos v marsičem rekordna, tako po številu nastopajočih (udeležitev kar 31 igralcev in igralk), kot tudi po številu deklet, ter po izenačenosti.

 Počasi se že izoblikujejo igralci in igralke, ki si bodo tako prislužili igro na zaključnem turnirju  Masters.

Kljub temu, da se vsa dekleta uvrstijo na zaključni turnir, so pomembne tudi igre v ligaškem delu, saj predstavljajo pomembno izhodiščno mesto za turnir in tako lažje delo, vsaj prvi boji, do medalje oz. pokala. Trenutno je na prvem mestu lestvice Meta Petrič, ki je do sedaj brez poraza in tako dominira med dekleti. Za njo pa je že bolj izenačeno. Nika Murovec zaseda drugo mesto s tremi porazi. Z istim številom točk, ampak z enim porazom več, sledi Mirjam Marinac. Še točko manj ima Katja Vončina. Potem pa z malce večjo razliki sledijo Dunja Vidič, Lenka Grošelj, Barbara Likar in na zadnjem mestu z več igrami zaostanka Nina Erjavec. Najbolj dramatična igra pa je bila med Katjo Vončina in Mirjam Marinac, ki jo je slednja tudi dobila z najdaljšo tekmo lige ter neverjetnimi številom točk 75:73 oziroma 2:1 v setih (25:23, 23:25, 25:23).

 

Malo drugače pa je pri fantih, saj se na zaključni turnir Masters uvrsti le najboljših 16 igralcev, kar pomeni, da bo 7 fantov turnir spremljalo s tribun.  Po 202 odigranih tekmah (80%) je na prvem mestu Janu Murovec, tako kot pri dekletih brez poraza. Z enakim številom točk in enim porazom sledi Robert Kreft. Tretje mesto po točkah drži Primož Makselj, ki pa ima že 4 poraze. Četrto mesto drži Miran Vihtelič z dvema porazoma. Družbo na četrtem mestu mu dela Miha Prezelj, ki ima isto število točk, a štiri poraze več. Le točko manj (33) ima Primož Makuc, ki z samo tremi porazi kaže formo za skupno četrto mesto v ligi. Z malo večjo točkovno  razliko sledijo Janko Bačnar, Roko Marinac, Tine Uršič ter Damjan Makuc, ki so tesno skupaj. Za njimi pa je še pred leti dobitnik prehodnega pokala Robert Vončina, ki se mu pozna pomanjkanje igranja. Trenutno med šestnajsterico so še Grega Podvršček, Uroš Urbas, Tomaž Makuc, Matjaž Žigon in še Marko Jereb. Bine Slabe in Denis Črnilogar, ki sta trenutno na 20 in 22 mestu, pa si navkljub trenutnemu položaju, z dobrimi igrami, še lahko priigrata vstopnico za turnir.  Malo težji položaj pa imata Sašo Poljanšek in Blaž Dežela, saj ni vse odvisno samo od njuni igri, ampak bo potrebno tudi veliko sreče za napredovanje. Med igralci, ki bodo prav gotovo spremljali turnir s tribune pa so novinci na ligi Primož Bogataj, Tin Skok in Tadej Podgornik.