April, 2013

now browsing by month

 

Zadnji grand prix turnir v sezoni s pridihom Idrije

V Zagrebu je potekal zadnji turnir, od sedmih Grand Prix turnirjev, v letošnji sezoni. Turnir ki se je odvijal na kar 19 igriščih zagrebškega velesejma, se je udeležilo 77 igralcev od tega kar 40 iz Slovenije.

Med moškimi posamezno, kjer je tudi največje konkurenca se je prijavilo zavidljivih 20 igralcev. Polfinalni tekmi sta bili v znamenju Idrije in Zagreb, saj sta oba člana ŠRD Idrije med moškimi uvrstila med najboljše štiri. Večjo zbranost in z malo sreče sta imela člana ŠRD Idrije in se tako prvič na hrvaških tleh udeležila finala. Tako je finale potekal med klubskima kolegoma Tomislavom Krgo in Miranom Vihteličem. Slednji je z boljšo pripravljenostjo in še dovolj zbranosti tesno zmagal z 2:1 (21:19,19:21, 21:17).

Med ženskimi dvojicami sta se udeležili tudi dve igralki ŠRD Idrije, ki sta odlično nastopali in tako z različnimi partnerkami osvojili bron in zlato. Bron sta si priigrali Vanja Mlejnik (ŠRD Idrija) in Jospa Krtič (BK Zagreb Maksimir), zlato pa prigarali Mateja Rojnik (ŠRD Idrija) z partnerko Klavdijo K. Radin (BK Medvode).

Najštevilčnejšo zasedbo društva pa je bila med mešanimi dvojicami, z kar petimi člani. Od 10 parov, kolikor je bilo prijavljenih je z vsaj enim igralcem našega društva zasedlo šesto, peto, četrto in tretje mesto. Najboljša oziroma bronasta sta tako bila Mateja Rojnik in Tomislav Krga (oba ŠRD Idrija). Zlato sta osvojila brez poraza Antonio Lovrić in Jelena Pirner (oba BK Purger HR).

Za »klub« ŠRD Idrija je bil to, eden najbolj uspešnih turnirjev, saj je bilo osvojenih kar 5 stopničk, v najvišji konkurenci.

Občinsko prvenstvo

Idrija 9.4.2013

V torek 9. aprila je v telovadnici gimnazija Jurija Vege potekalo občinsko prvenstvo v badmintonu. Organizator ŠRD Idrija je bil nad obiskom učencev in dijakov zadovoljen, saj se je udeležilo 17 otrok iz občine.

Najbolj številčna je bila skupina do 13 let (U13), v kateri je nastopalo 12 otrok. Postavljeni so bili v 3 skupine po 4 igralci. Znotraj skupine so igrali vsak z vsakim, v četrt finale sta napredovala najboljša dva iz skupine. Tako so se v četrt finale udeležili, iz skupine A Edin Lozić in Maruša Petrovčič, iz skupine B Anil Kovačević in Martin Straus in iz skupine C Simon Murovec in Anže Miklavčič. Izredno izenačena tekma v prvih izločilnih bojih je bila  odigrana med Marušo Petrovčič in Simonom Murovcem, ki je odločala šele po treh nizih in z zlato točko 15:14 (15:13, 11:15), pri kateri je imel več sreče Simon in se tako uvrstil v polfinale. Prvo polfinalno tekmo je dokaj suvereno dobil Edin Lozić nad Anžetom Miklavčičem z 15:7 in 15:3, druga tekma je bila bolj tesna, dobil pa jo je že vidno utrujen Simon Murovec nad Anilom Kovačevićem z 15:11, 15:14. Finale med Simonom Murovcem in Edinom Lozićem je dobil slednji z 2:0 (15:6 in 15:14). Bron si je priigral Anil Kovačević, ki je v tekmi za tretje mesto premagal Anžeta Miklavčiča.

V skupini do 15 let se je prijavilo 5 tekmovalcev, ki so se pomerili vsak z vsakim v eni skupini. Že uvodna tekma je nakazala, da so igralci turnir vzeli resno in z velikim tekmovalnim nabojem, saj je tekma Anže Brus in Neža Bogataj trajala kar 20 minut. Po vrsti odličnih tekem s polnimi preobrati so na koncu razvrstili igralci v sledečem vrstnem redu: peto mesto je z eno zmago zasedla Neža Bogataj in četrto mesto je pripadlo Andreju Vončini prav tako z eno zmago vendar z boljšo razliko v nizih. Tekma za tretje mesto je odločala prav zadnja tekma med Nino Ribar in Vesno Marinac, ki jo je Nina dobila z 2:0. Tako se je bron priigrala poraženka te tekme Vesna Marinac, srebro pa je osvojil Anže Brus. Zlato medaljo je brez izgubljenega niza priigrala Nina Ribar.

Po koncu turnirja so bile najboljšim igralcem podeljene tudi medalje in praktične nagrade.

V treh urah in pol je bilo odigranih 34 tekem in preko 2118 točk.

Zahvala za izvedbo turnirja sledi športnim pedagogom za spodbudo otrok k udeležbi.

 

Končni vrstni red:

U13 (deklice in dečki)

 • 1 Edin Lozić
 • 2 Simon Murovec
 • 3 Anil Kovačević
 • 4 Anže Miklavčič
 • 5/6 Maruša Petrovčič
 • 5/6 Martin Straus
 • 7/9 Tnkara Mlakar
 • 7/9 Adis Merdanović
 • 7/9 Zala S. Serženta
 • 10/12 Tadej Murovec
 • 10/12 Eva Vihtelič
 • 10/12 Amir Hasić

U15 (deklice in dečki)

 1. Nina Ribar
 2. Anže Brus
 3. Vesna Marinac
 4. Andrej Vončina
 5. Neža Bogataj 

 

 

Statistika: Turnirja

Event     Vstopi      Tekem   Nizi      Točk    Minute   Povprečje (min)

     U13          12                 24             54           1359         316             13,17

     U15            5                 10             23             759         193             19,30

    Total          17                34             77           2118         509            14,97