June, 2013

now browsing by month

 

Ekipa ŠRD Idrija osvojila 1. mesto v drugi skupini

V nedeljo, 26.5.2012, se je z šestim tekmovalnim dnem, ki je potekal v dvorani Konex v Ljubljani, zaključilo letošnje tekmovanje v slovenski badmintonski ligi. V sezoni 2012/13 je v 1. slovenski ligi nastopili 16 ekip, ki so se najprej pomerile v predtekmovanju, nato pa je prvih 8 ekip igralo v prvi skupini, ostalih 8 pa je nastopilo v drugi skupini, ki se je razigrava za mesta od 9. do 16.

Naslov državnih prvakov so si BK Miran, po lanskem finalnem porazu v finalu, letos le zbrala in prinesla lovoriko nazaj v Mirno. Srebro je po porazu osvojil Mr Pet Medvode, bron pa so po izjemnih igrah v zaključku osvojila BK Bit.

 V drugi skupini, kjer je igrala tudi ŠRD Idrija so ravno tako potekali napeti dvoboji. Prav na zadnji dan so potekali odločilni boji za prvo mesto med trenutno vodilnimi Meduzami (Medvode) in Idrijo, tretja Lendava, pa je zaostajala samo eno točko.

Prva tekma tega dneva je potekala med BK Kočevjem in ŠRD Idrijo, ki jo je dobila Idrija 5:0, ki pa ni veljala za odločilno. Prav tako so se ogrevale Meduze in dobile Ježico z 3:2. Lendava pa se je znašla nad BK Olimpijo z 4:1. Zadnje dejanje v drugi skupini je bil boj vodilnih dveh ekip. Zmagovalec, bi tako zmagal v drugi skupini in na koncu zasedel 9. mesto. ŠRD Idrije je z moškimi posamezno proti Meduzam povedla z 1:0, glavno besedo je imel Mitja Bajželj (Idrija), ki je premagal Mitjo Holza z gladkimi 2:0. Sledile so ženske posamezno, ki pa je po dobljenem prvem nizu za Vanjo Mlejnik (Idrija) botrovala poškodba nasprotnice pri 13:13 in tako predala tekmo. Tako je po dveh posamičnih tekmah vodila Idrija že z 2:0. Zaradi poškodbe nasprotnice so tako predali tudi ženske dvojice in Idrija z zmagami 3:0 dobila  tudi skupno prvo mesto v drugi skupini. Zaradi poraza pa so Meduze izgubile drugo mesto proti Lendavi.

Končni vrstni red:

  1. TEM Mirna
  2. Mr. Pet Medvode
  3. Bit
  4. Mirna Mladi
  5. Li Ning Ljubljana
  6. BK Branik
  7. BK Kungota
  8. BK Medvode mladi
  9. ŠRD Idrija
  10. Lendava
  11. Meduze
  12. BK Olimpija
  13. ŠRD Konex
  14. BK Ježice
  15. BK Kočevje
  16. Društvo Explorik

Prehodni pokal ni menjal lastnika (Masters 2013)

Lep badmintonski pozdrav.

cela slika

Idrija Masters 2013

V soboto, 11. aprila, je v športni dvorani Idrijske gimnazije potekal že 11. zaključni turnir idrijske Zimske lige v badmintonu. Udeležilo se ga je 8 deklet in 16 najboljših moških iz rednega dela lige. Ker Primorska glede razvitosti v tem športu močno zaostaja za ostalim delom Slovenije, lahko Idrijo štejemo kot epicenter primorskega badmintona, omenjeni turnir pa kot nesojeno vsakoletno primorsko prvenstvo.

Prvo mesto v moški konkurenci je iz lanskega leta branil Jani Murovec, med puncami pa letos prehodnega pokala žal ni branila Nataša Vončina – zmagovalka zadnje ženske lige leta 2010. Slednja je bila letos na turnirju udeležena zgolj kot gledalka, pravi pa da se v karavano vrne že prihodnjo sezono. Že uvodne tekme so postregle s kar nekaj derbiji, omeniti je potrebno večno rivalstvo med Denisom Černilogarjem iz Ajdovščine ter domačinom Miho Prezljem. Slednji je z zmago napredoval v četrtfinale, Černilogar pa je po porazu padel v repasažni del tekmovanja, kjer se znajdejo enkrat poraženi tekmovalci in se potegujejo za največ 2. mesto. Po četrtfinalu sta sledila polfinalna obračuna med Janijem Murovcem in Robertom Vončino ter Miranom Vihteličem in Robertom Kreftom. Največ različnega repertuarja, konstantnosti in skritih ter hitrih udarcev (a svetovni rekord žogice 332 km/h ni bil presežen) sta pokazala Murovec in Vihtelič ter se tako prebila v finale. Kreft in Vončina sta se bila primorana preseliti v repasažni del tekmovanja. V finalu smo tako spremljali reprizo lanskega finala, katero je tudi tokrat po hudem boju z zmago v setih z 2:1 dobil mlajši Murovec. V repasažnem delu tekmovanja so se medtem prav tako odvijali surovi boji, katerega je na vrhu končal Kreft ter si tako prislužil pravico do izziva poraženca finala. V omenjeni tekmi je krajšo potegnil Kreft in si s tem prislužil 2. mesto.

 Po sezoni 2009/10 so se letos iz badmintonskega spanja spet prebudile tudi ženske predstavnice tega športa. Kot že omenjeno se je v zaključni turnir uvrstilo vseh 8 deklet rednega dela lige. Med seboj so se pomerile v dveh skupinah, le dve iz vsake pa sta napredovale v polfinale. Tako sta se pomerili Mirjam Marinac in Nika Murovec ter Meta Petrič in Dunja Vidič. V dvobojih sta več pokazali Nika in Meta in se tako uvrstili v finale, Dunja in Mirjam pa sta se po porazu v polfinalu podale v boj za bron, kjer si je Mirjam na podlagi izkušenj priigrala bronasto odličje. V finalu smo gledali stilsko podobno tekmo kot v tekmi za tretje mesto in sicer tekmo izkušenosti proti mladosti. Tudi v finalu so prevladovale izkušnje in tokrat Meti prinesle zmago z 2:0. Nika pa se je morala zadovoljiti z 2. mestom. Punce so tako pokazale veliko borbenosti, znanja, predvsem pa želje po igri. Vsi pa upamo, da se vsaj v tako velikem številu udeležijo lige tudi prihodnje leto. Skratka, bravo punce!

Ženske stopničke

Ženske stopničke

 

Tekmovalci so se po odigranih tekmah preselili v eno od bližnjih gostišč, kjer sta bila podeljena kompleta odličij za najboljše tri. Za najboljša dva, pa kot vedno, še oba prehodna pokala. Prvič se je na ženski prehodni pokal zapisala Meta Petrič, že drugo leto zapored pa je moškega domov odnesel Jani Murovec. Tako je za nami že 11. zaporedni zaključek idrijske badmintonske lige. Nekateri so ga zaključili pod, nekateri nad svojimi pričakovanji, kar pa je bistveno: vsi tekmovalci so ga zaključili brez poškodb.

Moške stopničke