January, 2014

now browsing by month

 

V prvi slovenski ligi končani kvalifikacijski dvoboji, začenja se boj za državnega prvaka

V soboto, 25. januarja, je potekal drugi tekmovalni dan lige. Gostitelj tokratnega tekmovanja je bila prvič ŠRD Idrija in športna dvorana Gimnazije Jurija Vege. Ker je bila ekipa Idrije tudi v igri za napredovanje med osem ekip je bilo želja med domačini še večje. Žal pa sta se zaradi obveznosti dve ekipi v skupini B odpovedale igranje, tako da je bil v skupini B odigran samo en dvoboje med ekipama BK Kungote in ŠRD Idrije, ki sta se borili za prvo mesto v tej skupini. Ekipa Kungote je prepričljivo, z rezultatom 5:0, premagala domačine in tako napredovala kot prvouvrščena ekipa skupine B, ŠRD Idrija pa se je z enim porazom uvrstila na drugo mesto.

V skupini A smo bili priča zanimivim tekmam med BK Branikom in BK Olimpijo. V dvoboju, kjer je zadnja tekma – ženske dvojice odločala, kdo bo zmagal, je bila na koncu z rezultatom 3:2 boljša Olimpija. Zadnji dvoboj, ki je odločal o drugem mestu v tej skupini, je bil med ekipama BK Branik in BK Medvode mladi. Več sreče oziroma želje po zmagi so imeli mladi iz Medvod, ki so porazili Branik z rezultatom 3:2 in zasedli drugo mesto za neporaženo ekipo Mirna mladi. BK Branik pa je s tem porazom zasedel šele četrto mesto. Pred BK Branik se je na tretje mesto uvrstila ekipa BK Olimpija, peto mesto pa je zasedla BK Ježica.

ŠRD Konex club se je kot boljša tretja ekipa iz obeh skupin kvalifikacij, uvrstila med osem ekip, ki bodo 2. marca na Mirni začela boj za državnega prvaka. Pet ekip, ki se jim ni uspelo uvrstiti v skupino za prvaka, se bo v nadaljnih treh tekmovalnih dneh pomerilo za mesta od 9. do 13.

Tekmovanje (povezava): Slovenska liga