March, 2014

now browsing by month

 

Občinsko prvenstvo Idrije

V torek 11. marca je v telovadnici gimnazija Jurija Vege potekalo občinsko prvenstvo v badmintonu. Organizator ŠRD Idrija je bil nad obiskom učencev in dijakov delno zadovoljen, saj se je lani udeležilo skoraj enkrat več, tokrat 11 otrok iz občine.

Najbolj številčna je bila skupina do 13 let (U13), v kateri je nastopalo 8 otrok. Postavljeni so bili v 2 skupine po 4 igralci. Znotraj skupine so igrali vsak z vsakim, v polfinale sta napredovala najboljša dva iz skupine. Tako so se v četrt finale udeležili, iz skupine A uvrstila  komaj 10 letna Ela Ribar in z malo sreče Anil Kovačević, iz skupine B brez poraza Tadej Boškin in Tinkara Mlakar. V finale sta se prepričljivo uvrstili Tinkara M. in Tadeja B. Najprej je bila odigrana tekma za 3. mesto v kateri smo videli ponovitev tekme iz predtekmovanja med najmlajšo Elo Ribar in Anilom Kovačevićem. Tokrat se je brona razveseli Anil Kovačević z 15:11 in 15:13. V finale smo prav tako gledali ponovitev tekme iz predtekmovanja, za razliko, da se je tokrat Tinkara Mlakar bolj upirala prvi postavljeni nosilki Tadeji Boškin. Zlato je tako z 2:1 (15:11; 13:15; 15:10) osvojila slednja.

V skupini do 15 let so se prijavili trije tekmovalci, ki so se pomerili vsak z vsakim. Že uvodna tekma je nakazala, da so igralci turnir vzeli resno in z velikim tekmovalnim nabojem, saj je tekma Neža Bogataj in Vesna Marinac trajala kar 26 minut. Po vrsti odličnih tekem s polnimi preobrati so na koncu razvrstili igralci v sledečem vrstnem redu: bron je z dvema porazoma zasedla Neža Bogataj. Srebro je z enim porazom osvojil Aljaž Bogataj. Zlato pa je osvojila lanska bronasta Vesna Marinac.

Po koncu turnirja so bile najboljšim tekmovalcem podeljene tudi medalje.

V treh urah in je bilo odigranih 19 tekem in natanko 1426 točk. Povprečno pa je tekam trajala 18 minut.

Zahvala za izvedbo turnirja sledi športnim pedagogom za spodbudo otrok k udeležbi.

Slike na tej povezavi.

 Končni vrstni red:

U13 (deklice in dečki)

 1. Tadeja Boškin
 2. Tinkara Mlakar
 3. Anil Kovačević
 4. Ela Ribar
 5. Maruša Petrovčič
 6. Zala S. Selajk
 7. Eva Vihtelič
 8. Tobia Dobravec

 U15 (deklice in dečki)

 1. Vesna Marinac
 2. Aljaž Bogataj
 3. Neža Bogataj

Najboljše kaže nosilcem lige

Zimska liga 2014

7. krog

Idrijski igralci ter igralke badmintona tudi to sezono ne počivajo, saj poteka že dvanajsta zimska liga. Letošnja sezona se tako bliža zaključku, zaznamuje pa jo je rekordna udeležba punc, katerih se je prijavilo kar 14. V moški konkurenci pa lahko naštejemo 21 nasprotnikov.

Po 7. (od 11.) krogih je stanje sledeče. Med fanti favoriti držijo svojo formo. Lanski srebrni iz zaključka lige, Robertu Kreftu, je redni del zaključil brez poraza in ima že priigrano najboljše mesto za idrijski Masters. Na drugem mestu mu sledita Primož Makselj s štirimi porazi in na 3. mestu pa samo za točko in enim porazom manj Miha Prezelj. Kot prvo presenečenje sledi na 4. mestu Tine Uršič z osemindvajsetimi točkami ter z šestimi porazi. Še točko manj ima Miloš Krašna. Potem pa sledijo kar trije z 26. točkami in tako naprej do trenutno zadnjega Roberta Kosa, ki se je letos ponovno pridružil ligi. Še veliko pa se lahko do konca lige spremeni, saj morajo nekateri igralci odigrati še nekaj tekem.

Pri dekletih pa je še malenkost bolj izenačeno. Na prvem mestu je brez poraza, Nika Murovec z 20 točkami. Enako število točk, ima tudi Meta Petrič, vendar z dvema porazoma. Na 3. in 4. mestom sledita Tanja Marinac in Anja Golob, obe z šestimi porazi. Ena od glavnih nosilk Nataša P. Vončina je z šestimi zmagami in brez porazov na 10. mestu. Med 10. Natašo in zadnjo Tino Tušar loči le 2 točki.

Kot kaže, zimska liga vsako leto dobiva na večjem ugledu in priljubljenosti med ljubitelji badmintona na idrijskem. Velika konkurenca tako omogoča, da se v tej ligi lahko pomeri prav vsakdo, od začetnika do izkušenejšega igralca. Najboljših šestnajst fantov in vseh punc iz lige je nagrajeno z udeležbo na zaključnem turnirju, ki bo potekal 12. aprila v športni dvorani gimnazije Jurija Vege, s pričetkom ob 14. uri. Vabljeni na spremljanje lige.

Slike na tej povezavi.