January, 2015

now browsing by month

 

Idrija open IX.

Idrija, 24.1.2015

 V soboto 24. januarja se je odvijal že 9. turnir Idrija Open v badmintonu, v organizaciji Športno rekreativno društvo Idrija. Turnir, ki že sedmo leto gostuje v telovadnici gimnazije Jurija Vege, šteje za točke mednarodne Trump rekreativne lige. Kot se spodobi za domači kraj je bilo tudi letos največje število igralcev iz Idrije. Skupaj se je turnirja udeležilo 31 tekmovalcev in 14 tekmovalk.

Tekmovanje se je začelo ob 10 uri. Najprej so se tekmovalci pomerili za titulo najboljšega moškega posameznika v A in B grupi. Turnirja se je udeležilo 15 fantov iz vseh »vetrov«. Najprej so se odvijali skupinski dvoboji. Najboljša dva iz skupina sta napredovala v četrtfinale, kjer smo bili priča kar nekaj napetim dvobojem. Največ problemov je imel Miran Vihtelič, ki je z zmago po 3 nizih proti Mihi Prezlju (oba ŠRD Idrija), napredoval v polfinale. Med polfinaliste so se uvrstili vsi štirje nosilci skupin in gledalci so res prišli na svoj račun. V finale sta napredovala prvi in drugi nosilec Mitja Bajželj (Kranj – ŠRD Idrija) in Miran Vihtelič. Lanskoletni zmagovalec Mitja Bajželj sicer ni imel tolikšne podpore iz tribun kot domačin Miran, vendar mu je po napetem dvoboju po treh setih vseeno uspelo ubraniti naslov najboljšega posameznika. Miran se je moral zadovoljiti z srebrom, tretje mesto pa je osvojil še en domačin, Jani Murovec (ŠRD Idrija). V B grupi je slavil Blaž Zakotnik (ZASport), ki je v finalu premagal Grego Podvrščka. Tretji je bil Matic Fortuna (ZASport).

Med ženskami posamezno so tudi zaradi odjav nastopile samo štiri tekmovalke. Zmago je brez poraza odnesla Anja Golob (ŠRD Idrija). Z drugim mestom se je morala zadovoljiti še ena domačinka, Dunja Vidič (ŠRD Idrija). Z tretjim mestom pa je popoln idrijski dan zagotovila še ena domačinka, Katja Vončina.

Temu so sledile moške in ženske dvojice. Pomerilo se je 8 moških parov v A in 4 moški pari v B skupini. V najmočnejši skupini so igralci pokazali veliko znanja, kar samo potrjuje dejstvo, da so dvojice med ljubitelji badmintona vse bolj popularne. Zmago sta osvojila Tine Albrecht in Igor Repše (BK Medvode). Z 21:17 in 21:15 sta bila v finalu boljša od dvojice Janez Vtič in Jure Zaletel (BK Medvode). Tretje mesto sta osvojila Mladen Gotal in Jure Kelhar (BK Celje). V B skupini so se 4 pari pomerili »vsak z vsakim«. Najbolje sta loparje vihtela domačina Grega Podvršček in Primož Makselj (oba ŠRD Idrija). V finalu sta bila boljša od Andreja Hudeta in Zvoneta Turka (BK Kočevje). Sledile so še ženske dvojice. Prijavilo se je 5 parov. Dekleta so vsem dvomljivcem, ki pravijo da ženske dvojice niso tako atraktivne kot moške, zaprle usta. Z odlično igro sta prvo mesto osvojili Karin Bokal in Monika Pust (BK Bit). Srebro sta osvojili Vanja Mlejnik (BK Celje) in Maja Mujkič (BK Ljubljana), bron pa Teja Bernetič in Urška Medved Tomažič (obe ZASport).

Okrog 17 ure je sledil še en vrhunec dneva, mešane dvojice oz. Mixi. Prijavilo se je 13 parov, ki so tekmovali v A in B kakovostni skupini. Kljub temu, da so imeli nekateri tekmovalci že »musklfiber« to ni vplivalo na izredno zanimive dvoboje in borbe za vsako točko. V najmočnejši skupini sta slavila Klemen Korenčič in Monika Pust (BK Bit). Boljša sta bila od Jureta Kelharja in Maje Mujkič. Tretje mesto sta osvojila Tine Albrecht in Vanja Mlejnik. V najboljši skupini domačini niso imeli svojega predstavnika. Drugače je bilo v B skupini. Tam sta domačina Miran Vihtelič in Anja Golob osvojila srebro. V finalu jima je le malo zmanjkalo do še žlahtnejše medalje, vendar na koncu sta morala premoč priznati dvojici iz Zagreba, Miroslavu Vurdelji in Nini Kocačić (BK Zagreb). Tretje mesto sta osvojila Sebastjan Vovko (BK Kočevje)  in Klavdija Blažek (BK Karizma).

Po koncu turnirja so bile podeljene vsem najboljšim medalje in nagrade podjetja Kolektor Group in Trump. Za najuspešnejša dekleta pa so dobile tudi rožico Cvetličarne cvet. Za dobro voljo med tekmovanjem pa je poskrbela Okrepčevalnica Rondel z izžrebanimi nagradnimi boni.

Čestitke vsem!

Slike dobite na tej povezavi

Rezultati tudi na spletu :

Mešane dvojice A:

 1. Klemen Korančič+Anja Pust (BK Bit)
 2. Jure Kelhar+Maja Mujkič (BK Celje / BK Ljubljana)
 3. Tine Albrecht+Vanja Mlejnik (BK Medvode / BK Celje)
 4. Blaž Zakotnik+Eva Meglič (ZASport / ŠRD Idrija)

 Mešane dvojice B:

 1. Miroslav Vurdelja+Nina Kovačić     (BK Zagreb)
 2. Miran Vihtelič+Anja Golob   (ŠRD Idrija)
 3. Sebastjan Vovko+Klavdija Blažek   (BK Kočevje / BK Karizma)
 4. Andrej Hude+Darja Babič    (BK Kočevje / BK Ljubljana)

 Ženske dvojice:

 1. Karin Bokal+Monika Pust  (BK Bit)
 2. Vanja Mlejnik+Maja Mujkič  (BK Celje / BK Ljubljana)
 3. Teja Bernetič+Urška Medved Tomažič  (ZASport)
 4. Anja Golob+Dunja Vidič  (SRD Idrija)

 Moške dvojice A:

 1. Tine Albrecht+Igor Repše  (BK Medvode)
 2. Janez Vtič+Jure Zaletel (BK Medvode)
 3. Mladen Gotal+Jure Kelhar (BK Celje)
 4. Klemen Korančič+Sebastjan Vovko (BK Bit / BK Kočevje)

 Moške dvojice B:

 1. Primož Makselj+Grega Podvršček    (SRD Idrija/ Idrija)
 2. Andrej Hude+Zvone Turk     (BK Kočevje)
 3. Eva Meglič+Grega Završnik  (SRD Idrija / ZASport)
 4. Staš Jereb+Poljanšek Sašo     (Idrija / SRD Idrija)

  Ženske posamezno:

 1. Anja Golob  (SRD Idrija)
 2. Dunja Vidič  (SRD Idrija)
 3. Katja Vončina  (Idrija)
 4. Simona Štegelj (SD Badminton)

 Moško posamezno A:

 1. Mitja Bajželj  (SRD Idrija)
 2. Miran Vihtelič  (SRD Idrija)
 3. Jani Murovec  (SRD Idrija)
 4. Nejc Pacek (BK Ljubljana)

 Moško posamezno B: 

 1. Blaž Zakotnik (ZASport)
 2. Grega Podvršček  (SRD Idrija)
 3. Matic Fortuna (ZASport)
 4. Tadej Škof (BK Pišece)

4. krog Zimske lige

Idrija 13.1.2015

 V petek 9. Januarja je potekal v Idrijski gimnaziji 4. krog Zimska liga v badmintonu. Do sedaj je odigranih 30% tekem tako med moškimi (81 tekem) kot tudi med ženskami (31 tekem). Tekma 4. kola je bila med trenutno vodilnim po točkah Janijem Murovcem in Miranom Vihteličem, ki jo je slednji dobil z 21:16, 21:17. Tekma, ki odloča o prvih mestih. Drugi na lestvici je Robert Vončina, ki je imel obilo težav premagat Rokota Marinca in je za to potreboval tri nize 21:18, 18:21 in 15:11. Še brez poraza pri moških je lanski zmagovalec Mastersa Robert Kreft z 7 odigranimi tekmami, Miran Vihtelič z 5 zmagami in novinec Grega Valančič iz Kranja z 6 zmagami. Med novici lige pa najboljše kaže Mohoriču Damirju, ki ima polovični izkupiček.

Pri dekletih je trenutno na prvem mestu Meta Petrič z sedmimi odigranimi tekmami, druga Anja Golob z enim porazom in na tretjem mestu lanska zmagovalka Nataša P. Vončina še neporažena, kar nakazuje ponovni skok na vrh oz. vpis na prehodnem pokalu. Nnajboljša novinka pa je trenutno Vesna Marinac, z tremi zmagami in brez poraza.

Do konca rednega dela je 7. krogov, kar pomeni še obilo odličnih tekem.

V soboto 24. januarja pa vabimo na ogled mednarodnega rekreativnega turnirja Idrija Open, ki bo potekal v športni dvorani gimnaziji Jurija Vege od 10h pa tja do 20 ure, kjer boste lahko opazovali najboljše igralce in igralke iz Slovenije in Hrvaške.

Vabljeni