April, 2017

now browsing by month

 

15. Hidria Masters turnir

V soboto, 1. aprila se je od 12:30 naprej v telovadnici Gimnazije Jurija Vege Idrija, odvijal 15. Hidria Masters turnir 2017. Kot vsako leto, so se ponovno zbrali na kupu najboljši idrijski rekreativci in rekreativke, ter se pomerili v svojem znanju badmintona. S tem smo znova dobili dva najboljša tekmovalca, ki sta v last dobila prehodni pokal. Letos sta oba pokala ostala v rokah dosedanjih lastnikov, in sicer, pri dekletih se je na pokal drugič zapored podpisala Dunja Vidič, pri fantih pa s tretjo zmago zapored nadaljuje Jani Murovec.

Kot vedno, smo pričeli s skupinskim fotografiranjem, nato pa hitro pričeli z ogrevanjem in prvimi tekmami, saj so tekmovalci že komaj čakali, da začnejo in sprostijo napetost. Pri fantih se je na zaključni turnir uvrstilo 16 najboljših, pri dekletih pa vseh 10, od teh pa se jih je na zaključku zbralo le 6. Pri fantih so se letos uvajale spremembe v rednem delu lige, kar pomeni, da se je igralo v 3 kakovostnih skupinah, med katerimi so bili možni prehodi na boljšo ali slabšo pozicijo s kvalifikacijskimi tekmami. Na ta način smo bili letos že v rednem delu tekmovanja priča zelo napetim in izenačenim tekmam.

Tudi letos se je tekmovanje začelo zelo napeto, kar s prvimi dvoboji, saj sta si v prvem krogu stala nasproti večna rivala Matjaž Žigon in Miloš Krašna. Po izredno napetem boju je premoč pokazal vedno borbeni Matjaž Žigon in tako nadaljeval svoje osvajanje. Istočasno smo lahko spremljali drug, zelo napet boj, med mladim, nadobudnim Dežela Blažem in izkušenim Makuc Damjanom, ki je na koncu z velikimi težavami in majhno razliko le ugnal hitrega Blaža. Sledile so tekme četrt finala in drugi krog repasaža. Lanski prvi trije nosilci, Jani Murovec, Miran Vihtelič in Primož Makuc, so brez večjih težav tudi letos prišli do polfinala, le da se jim je letos z veliko željo po zmagi, pridružil tudi izkušeni Robert Kreft. Tako sta sledili dve polfinalni tekmi, prva med Kreft Robertom in Vihtelič Miranom, druga pa med Murovec Janijem in Makuc Primožem. Po napetih in zanimivih dvobojih smo na koncu dobili finalista, in sicer trenutno nepremagljivega Murovec Janija in izkušenega, idrijskega guruja Vihtelič Mirana. Tako smo ponovno spremljali napet in zelo zanimiv dvoboj dveh večnih rivalov. Na koncu je Jani Murovec z dvema dobljenima nizoma ponovno dokazal, da je trenutno nepremagljiv in si znova prisvojil zlato. Robert Kreft je letos dokazal, da še vedno spada v sam vrh lestvice, saj si je s prepričljivo igro, 2:0, priigral 3. mesto. Ne smemo pa pozabiti tudi na napete boje, ki so se odvijali v repasažu. Tukaj je z dobro igro po lestvici navzgor korakal Matjaž Žigon, kjer je po tesnem boju z mladim Makuc Primožem končal na 6. mestu. Na žalost, se je drugi napeti boj med Krašna Milošem in Makuc Damjanom končal predčasno, saj je Miloša po zelo dobrem nastopu ustavila poškodba in je moral predati boj.

Istočasno so se na sosednjih igriščih odvijale tekme med dekleti. Čeprav je bila letos udeležba malo okrnjena, dekleta niso popuščala in so tako kot fantje, pokazala izredno borbene in napete tekme. Dekleta so bila razdeljena v dve skupini po 3 in so tako najprej odigrale tekme znotraj skupine, nato pa so sledili polfinalni boji izven skupin. Prvo polfinale je potekalo med lansko zmagovalko Dunjo Vidič in vedno razigrano Mirjam Marinac, drugo pa med Natašo Pivk Vončina in Mašo Eržen. Tu sta premoč pokazali prvi dve nosilki, Dunja Vidič in Nataša Pivk Vončina, ki sta se kasneje pomerili v velikem finalu. Na koncu je s prepričljivim nastopom, 2:0, zmagala lanskoletna zmagovalka Dunja Vidič in tako že drugič zapored osvojila zlato. Nataša Pivk Vončina pa se je tokrat morala zadovoljiti s srebrom. Bili pa smo priča neverjetno napeti tekmi za tretje mesto, med izkušeno in vedno polno energije Mirjam Marinac, ter novopečeno in nadobudno igralko Mašo Eržen. Obe tekmovalki sta pokazali odlično igro in neverjetno borbenost. Na koncu je zmago za 3. mesto slavila utrujena, vendar izredno zadovoljna s svojo igro, Mirjam Marinac.

V dvorani je kot vsako leto vladalo izredno pozitivno in navijaško vzdušje, kar tekmovalce vedno napolni še z dodatno energijo. Po zaključenem turnirju je sledilo težko pričakovano druženje ob dobri hrani in pijači, ter analizi odigranega turnirja. Po odlični večerji je sledila podelitev medalj in pokalov najboljšim trem pri dekletih in fantih. Podelili pa smo tudi kar nekaj posebnih nagrad, kot so plaketa za zvestega udeleženca (15. udeležba), ki so jo prejeli Matjaž Žigon, Robert Vončina, Sašo Poljanšek in Miran Vihtelič, ter različne diplome in sicer, diplomo za naj novinca, ki jo je prejel Nik Skok, diplomo za naj veterana je prejel Matjaž Žigon, diplomo za naj veteranko je dobila Mirjam Marinac, diplomo za borbenost pa je prejela Mateja Peljhan.

Jubilejna 15. Hidria Masters liga je tako uspešno zaključena, naslednje leto pa novim izzivom naproti s 16. Zimsko ligo.

Zahvala še letošnjemu glavnemu sponzorju Hidria in neimenovanemu podporniku za podporo.

 

Končni vrstni red (fantje):

 1. Jani Murovec
 2. Miran Vihtelič
 3. Robert Kreft
 4. Primož Makuc
 5. Damjan Makuc
 6. Matjaž Žigon
 7. Janko Bačnar
 8. Miloš Krašna

9.- 12. Blaž Mekuč, Blaž Dežela, Sašo Poljanšek in Robert Vončina

13.-16. Roko Marinac, Tin Skok, Matjaž Skvarča in Tilen Didič

17.- 19. Peter Lahajnar, Robert Kos in Matej Prezelj

Končni vrstni red (dekleta):

 1. Dunja Vidič
 2. Nataša Pivk Vončina
 3. Mirjam Marinac
 4. Maša Eržen
 5. Tina Tušar
 6. Mateja Peljhan