January, 2018

now browsing by month

 

Žiri Open 2017

“V torek 26.12. 2017, je v telovadnici v Žireh potekal tradicionalni turnir v badmintonu, ki je bil že trinajsti po vrsti. Udeležilo se ga je 21 igralk in igralcev iz Idrije, Ljubljane, Zagreba, Radovljice, Kočevja, Poljanske doline in Žirov. V boljši A skupini je zmagal Miran Vihtelič iz Idrije, drugi je bil Gal Pavliha iz Ljubljane, tretji Robert Kreft iz Idrije in četrti domačin Aleš Gaber.V skupini B je bil najboljši Peter Drmota, med dvojicami sta zmagala Gal Pavliha iz Ljubljane in Maja Zubrinić iz Zagreba.”

Novica TrimAs

16. Zimska liga (3 krog)

Zimska liga

V Idriji se je badminton začel razvijati v majhnem krogu rekreativcev, ki so se začeli preizkušati v takrat še dokaj novem športu na idrijskem. Kaj hitro so ga osvojili, predvsem pa vzljubili in tako leta 2002 pričeli s prvo Zimsko ligo za pokal Ydrie sport, kjer so že takrat potekale zelo napete tekme. Tako se je pričela legendarna Idrijska Zimska liga, ki vsako leto združi na kup vse ljubitelje badmintona, dobre igre, rekreacije in predvsem dobre družbe. Letos v Idriji tako poteka že 16. Zimska liga, in sicer vsak petek, od 17. do 19. ure v športni dvorani gimnazije Jurija Vege Idrija. Liga traja približno 13 tednov oziroma do začetka aprila, nato pa sledi še težko pričakovani Idrija Masters, zaključek Zimske lige, kjer se vsako leto odvijejo zelo kakovostne in napete tekme do zadnje točke. Kar nekaj let so se zimske lige udeleževali samo fantje, sedaj pa lahko rečemo, da je tudi pri dekletih vsako leto večja udeležba in vedno hujša konkurenca. Tako se že 6 let igra moško in žensko zimsko ligo. Letos je vseh prijavljenih kar 35, od tega 12 deklet. Uvedel pa se je tudi malo drugačen sistem tekmovanja, in sicer, vsi prijavljeni igrajo v 4 kakovostnih skupinah, med katerimi so možni prehodi v boljšo ali slabšo skupino. Tako se najprej odigrajo vse tekme znotraj skupine, nato pa sledijo kvalifikacijske tekme med igralci, ki imajo možnost prehoda. Ko so odigrane še te tekme, sledi drugi krog tekmovanja v skupinah, ki določa izhodišče za Masters. Tako na koncu dobimo lestvico, ki določa prvih 16, ki se uvrstijo na Masters. S tem sistemom smo pridobili bolj kakovostne tekme, saj so si nasprotniki bolj enakovredni, posledično je s tem večja borbenost in trajanje samih tekem. Pri dekletih pa se na Mastersu igra klasičen ligaški sistem, odvisno od števila prijavljenih. Seveda pa po koncu Matersa sledi še zaključek, kjer se vsi skupaj družimo in se najboljšim podelijo medalje in pokali ter razne druge nagrade, kot so nagrada za naj ˝rookya˝, za borbenost, za največji napredek in tako naprej…

Tekom leta pa se člani ŠRD Idrija tudi aktivno udeležujejo raznih rekreativnih turnirjev po Sloveniji, na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, kjer dosegajo lepe rezultate in domov pridno nosijo medalje.

V soboto, 20.1.2018 pa se bo v Idriji odvijal turnir Idrija open, kamor ste lepo vabljeni vsi ljubitelji badmintona in vsi, ki si želite preizkusiti svoje znanje badmintona. Potekalo bo tekmovanje v ženskih in moških dvojicah, v mešanih dvojicah in posamezno tekmovanje za moške in ženske. Vabljeni pa ste tudi vsi ostali, da pridete spodbujati in navijati za naše tekmovalce.

Glavni sponzor letošnje lige GOKLEMEN d.o.o.