Portaks Masters

Zgodilo se kar za kar je bilo potrebno toliko truda in časa vložiti. Turnir Portaks Masters ali za mnoge še zmeraj bolje znano finalni turnir idrijske Zimske lige v badmintonu, ki je potekal v soboto 11. aprila, je bil za Idrijčane vrhunec sezone. Tako se je ob 13h začel turnir z 16 najboljših igralcev iz obeh sezon (6 najboljših iz lanske sezone, ki so imeli direktni vstop na zaključni turnir in 10 najboljših igralcev iz letošnje lige).

Čeprav je bilo pričakovati težke boje, saj so se vsi igralci že dobro poznali, pa je bilo v zraku precej prešerno vzdušje. Takoj, ko so se zaslišali udarci po žogicah je turnirsko vzdušje takoj postalo bolj resnejše. Kot je po navadi so se v drugi krog uvrstili vsi favoriti. Edino majhno presenečenje je bilo med Matejem Tušarjem in Jano Bačnarjem, ki ga kje slednji z dobro igro dobil. V pol finalu pa so se že pojavili stari znanci, kot na večina turnirjih, tako je Miran Vihtelič dobil tekmo nad Milošem Krašna z 2:1. Robert Vončina je bil za odtenek boljši od nasprotnik  Matjaža Žigona z 2:1 v setih. Tako sta se v finalu spet srečala kot že večkrat to sezono Miran Vihtelič in Robert Vončina. Po izredno izenačenem boju in 1:1 v setih je sledilo še tretji set. V dramatični končnici kjer je Robert Vončina že imel 7 zaključnih žogic, je Miran Vihtelič z odlično koncentracijo uspel izenačiti na 20:20 ter celo povesti za eno točko. Odločilna je bila 21 točka oz. izenačenje, kjer je iz nemogočega položaja uspel žogico poslati za mrežo. Nadaljevali so odlične točke in na koncu z razliko 2 točk dobil, z 25:23, turnir in prehodni pokal, Robert Vončina. V repasažu pa je še naprej zelo dobro igral Janko Bačnar, ki je na koncu zasedel 6. mesto za Milošem Krašna. Z veliko željo, da se prebije med kolajne, je Robert Kreft na koncu obstal na 4. mestu. Usodna za njega je bil zmagovalec Robert Vončina in srebrni Matjaž Žigon, ki je v repasažu premagal poraženca finala Mirana Vihtelič (3. mesto).

Po končanem turnirju je tako kot vedno sledila tudi slavnostna podelitev vsem udeležencem lige. Vsi udeleženci lige so dobili praktične nagrade, prvi trije medalje in zmagovalec prehodni pokal (na njem vgravirani vsi dosedanji zmagovalci).

S tem dejanjem se je 7. Idrijska Zimska liga, tako zaključila.

Zahvala podjetju Portaks d.o.o. za pokroviteljstvo turnirja.

 

Slike od turnirja na tej povezavi: Portaks Masters

Comments are Closed