Portaks Masters 2012

V soboto 25. Februarja je v športni dvorani Idrijske gimnazije, potekal zaključni turnir Zimske lige. Vsi najboljši igralci primorske so tako ponovno po enoletnem »premoru« prekrižali loparje in odigrali jubilejni 10. zaključni turnir, Portaks Masters. Pred pričetkom je sledila še gasilska slika vseh udeležencev.

Že uvodne tekme so postregle z derbiji, omeniti je potrebno uvodno tekmo med novincem Janetom Murovcem, ki je v dveh nizih premagal Matjaža Žigona (21:18; 21:19). Tekma, ki je že napovedovala odločnost in zbranost mladega Murovca. Ostale začetne tekme so ostale v senci tega dvoboja. Četrt-finalni pari niso bili presenečenje, ampak so se uvrstil igralci, ki so že čez leto kazali dobro formo. Polfinalne tekme pa so se uvrstili, lahko bi rekli »stari znanci«, prvi nosilec  Miran Vihtelič proti četrtemu nosilcu Milošu Krašna ter druga tekma četrti nosilec Robert Vončina proti Janiju Murovcu, ki je v četrtfinalu izločil drugega nosilca Robert Krefta. Finalu sta se prvič dobila lanski zmagovalec Miran Vihtelič in Jani Murovec , slednji je dobil tudi finalno tekmo (23:21, 21:12) brez izgubljenega niza in tako domov odnesel prehodni pokal. V malem finalu dobila poraženec finala Miran Vihtelič in Robert Kreft, ki je premagal Robert Vončina in se je prebijal po daljši poti v repasažu. Na koncu se je Miran Vihtelič še enkrat zbral ter osvojil srebrno medaljo. Bron pa je pripadel Robert Kreftu.

V »ozadju« pa so se odvijali prav tako zelo zanimivi in napeti dvoboji, celo najdaljša tekma »vsaj po točkah« in napetosti se je potekala tekma med Tomažem Makucem in Sebastjanom Mohoričem,ki jo je slednji dobil z neverjetnim izidom 23:21, 19:21, 21:19, tekma, ki pa je odločala »komaj« o uvrstitvi za nadaljnji boj za 13 mesto oziroma poraženec obstane na 15 mestu. Zelo napete tekme, ki so se dobivale v 3. nizu so bile še med Sebastjanom Mohoričem in Rokom Marincem, ki ga je Roko dobil z (16,-15,16). Zelo težke tekme je imel tudi Damjan Makuc, ki je v repasažu odbil napad Sašotu Poljanšku  (-18,10,9), v drugi tekmi pa je bil  Denis Črnilogar mogoče z malo več sreče premočan in Damjan izgubil (-18,17,-20).

Podelitev odličji se je iz telovadnice premaknila  v eno od bližnji gostilni, kjer so se tekmovalci najprej okrepčali in šele nato podelili priznanja. Poleg kompleta medalj in nagrad je največjo pozornosti prevzel podelitev prehodnega pokala, na katerega se je prvič vpisal Jani Murovec in kot peti igralec, ki je osvojil pokal, ga povzdignil visoko nad glavo. Za 10. leto organizacije tekmovanja, se je podelilo petim tekmovalcem, priznanja za zvestobo, ki so jo zaslužili z udeležbo prav na vseh.

Več pa na  uradi strani društva www.srd-idrija.info

Razvrstitev:

 1. Jani Murovec
 2. Miran Vihtelič
 3. Robert Kreft
 4. Robert Vončina
 5. Primož Makselj
 6. Miloš Krašna
 7. Denis Črnilogar
 8. Primož Makuc
 9. Damjan Makuc
 10. Bine Slabe
 11. Roko Marinac
 12. Matjaž Žigon
 13. Sebastjan Mohorič
 14. Uroš Urbas
 15. Tomaž Makuc
 16. Sašo Poljanšek

Comments are Closed