Zadnji grand prix turnir v sezoni s pridihom Idrije

V Zagrebu je potekal zadnji turnir, od sedmih Grand Prix turnirjev, v letošnji sezoni. Turnir ki se je odvijal na kar 19 igriščih zagrebškega velesejma, se je udeležilo 77 igralcev od tega kar 40 iz Slovenije.

Med moškimi posamezno, kjer je tudi največje konkurenca se je prijavilo zavidljivih 20 igralcev. Polfinalni tekmi sta bili v znamenju Idrije in Zagreb, saj sta oba člana ŠRD Idrije med moškimi uvrstila med najboljše štiri. Večjo zbranost in z malo sreče sta imela člana ŠRD Idrije in se tako prvič na hrvaških tleh udeležila finala. Tako je finale potekal med klubskima kolegoma Tomislavom Krgo in Miranom Vihteličem. Slednji je z boljšo pripravljenostjo in še dovolj zbranosti tesno zmagal z 2:1 (21:19,19:21, 21:17).

Med ženskimi dvojicami sta se udeležili tudi dve igralki ŠRD Idrije, ki sta odlično nastopali in tako z različnimi partnerkami osvojili bron in zlato. Bron sta si priigrali Vanja Mlejnik (ŠRD Idrija) in Jospa Krtič (BK Zagreb Maksimir), zlato pa prigarali Mateja Rojnik (ŠRD Idrija) z partnerko Klavdijo K. Radin (BK Medvode).

Najštevilčnejšo zasedbo društva pa je bila med mešanimi dvojicami, z kar petimi člani. Od 10 parov, kolikor je bilo prijavljenih je z vsaj enim igralcem našega društva zasedlo šesto, peto, četrto in tretje mesto. Najboljša oziroma bronasta sta tako bila Mateja Rojnik in Tomislav Krga (oba ŠRD Idrija). Zlato sta osvojila brez poraza Antonio Lovrić in Jelena Pirner (oba BK Purger HR).

Za »klub« ŠRD Idrija je bil to, eden najbolj uspešnih turnirjev, saj je bilo osvojenih kar 5 stopničk, v najvišji konkurenci.

Comments are Closed