8. Idrija Open

V soboto 25. januarja se je odvijal že 8. turnir Idrija Open v badmintonu, v organizaciji Športno rekreativno društvo Idrija. Turnir, ki že šesto leto gostuje v telovadnici gimnazije Jurija Vege, šteje za točke mednarodne Trump rekreativne lige. Kot se spodobi za domači kraj je bilo tudi letos največje število igralcev iz Idrije. Open turnirji, ki so po navadi obsežnejši, se tekmuje v vseh petih disciplinah in v dveh jakostnih kategorijah. Zaradi manjšega števila prijav so bili kategorije združene. Zaradi, zadnjega časa vse večjega zanimanje deklet v Idriji, je bilo tudi večje število mešanih parov, kar je bilo v preteklosti bolj izjema kot pravilo. Vendar še zmeraj pa je glavna kategorija moški posamezno, saj so se udeležili vsi tekmovalci ki kaj pomenijo v TRUMP ligi.

Tekmovanje se je zaradi dopoldanskega turnirja ekipne lige BZS, začelo šele ob 12:30. z  kategorijo mešanih parov (MIX). V tej skupini se je pomerilo med seboj kar 10 parov v dveh skupinah, iz katerih sta vodila le prvi dve mesti v četrtfinale. Zmago med mešanimi pari sta osvojila prva nosilca Vanja Meljnik (BK Celje) in Tomislav Krga (BK Branik) iz Maribora u finalu sta premagala zmagovalca druge skupine Evo Meglič (ŠRD Idrija) in Grega Valančiča (BK Medvode) v treh setih 21:14, 21:23 in 21:13. Tretje mesto sta presenetljivo osvojila Mateja Skender v paru z Gregorem Žužkom pred hrvaškim parom Natašo Štefok – Borisom Slancem.

Tri ure pozneje so se pričeli moški pari in ženski pari. Prijavljenih je bilo 6 moških parov in 4 ženski pari. Ženske so tekmovale v eni skupini, med vsemi sta bile najmočnejše, brez poraza,  pričakovano Vanja Mlejnik in Eva Meglič. Drugo mesto sta osvojili domačinki z odlično igro Anja Golob in Dunja Vidič z enim porazom več in tretje sta bili Tea Bernetč (ZA Šport) – Urška Medved (ZA Šport). Med moškimi pari pa so se igre malo bolj zapletle tako da sta oba nosilca v skupini izgubili tekmo in kot druga napredovala med polfinale, kjer pa sta para pokazala najboljšo igro tako, da je par Janez Vtič – Jure Zaletel premagala par Tomislava Krgo – Mirana Vihteliča (ŠRD Idrija) in napredovala v finale. Prav tako se je razpletla tekma med prvim parom skupine Gregor Peškir – Igor Repše (oba BK Medvode) proti Antonio Lovrić – Boris Slanc (oba BK MAX Hrvaška), ki sta ga slednje dobila tesno vendar z 2:0. Zlato medaljo sta osvojila starejša Janez Vtič in Jure Zaletel z 21:19 in 21:13. Bron je pripadel dvojici Gregor Peškir in Igo Repše.Ženski pari

Kot zadnja disciplina pa je bila ženski in moški posamezno. Med ženskami posamezno so tudi zaradi odjav nastopile samo štiri tekmovalke. Zmago je brez poraza odnesla Nika Murovec (ŠRD Idrija), za ostala mesta pa se je odvijal krčeviti boj saj so medalje bile podeljene glede na dobljeni nizi oziroma posamezne točke. V tej loteriji je imela boljšo statistiko Anja Golob (ŠRD Idrija) za njo Dunja Vidič (ŠRD Idrija) in četrto mesto Tanja Marinac (ŠRD Idrija). Najštevilčnejša je bila udeležba pri moških posamezno. Udeležilo se je 11 fantov iz vseh »vetrov«. Čeprav, se je poznala utrujenost pri nekaterih fantih, se je napetost stopnjevala iz tekme v tekmo, tako da so se polfinale in finale igrala v treh setih. Tretje mesto je po predaji tekme osvojil Antonio Lovrić. Srebro si je po porazu v finalu z 21:14, 14:21 in 21:8 zagotovil Tomislav Krga, zlato pa je osvojil Mitja Bajželj.

V devetih urah, 32 igralcih in 69 tekmah se je ob 22h turnir z podelitvijo medalj in nagrad končal. Najboljši igralec turnirja med moškimi postal Tomislav Krga z zlatom in srebrom, med dekleti, pa je bila z dvema zlatima medaljama Vanja Mljenik iz Celja.

Kot zanimivost: najdaljša tekma je bila igrana v mešanih dvojica med Boris Slanc-Nataša Štefok proti Robert Kreft–Dunja Vidič, ki je trajala 42min in končana z rezultatom (21:19, 22:24, 21:19 – 64:62!!).

Rezultati (rezultati celega turnirja na tej povezavi):

Mešane dvojice:

  1. Tomislav Krga+Vanja Mlejnik BK BRANIK/BK CELJE
  2. Grega Valančič+Eva Meglič BK MEDVODE/ŠRD IDRIJA
  3. Gregor Žužek+Mateja Skender ŠD BADMINTON
  4. Boris Slanc+Nataša Štefok BK MAX (HRVAŠKA)

 Ženske dvojice:

  1. Eva Meglič+Vanja Mlejnik ŠRD IDRIJA/BK CELJE
  2. Anja Golob+Dunja Vidič ŠRD IDRIJA
  3. Tea Bernetič+Urška Medved ZA ŠPORT
  4. Darja Babič+Mateja Skender ŠD BADMINTON

 Moške dvojice:

  1. Janez Vtič+Jure Zaletel ŠD BADMINTON
  2. Antonio Lovrić+Boris Slanc BK MAX (HRVAŠKA)
  3. Gregor Peškir+Igor Repše BK MEDVODE
  4. Tomislav Krga+Miran Vihtelič BK BRANIK/ŠRD IDRIJA

  Ženske posamezno:

  1. Nika Murovec ŠRD IDRIJA
  2. Anja Golob ŠRD IDRIJA
  3. Dunja Vidič ŠRD IDRIJA
  4. Tanja Marinac

 Moško posamezno:

  1. Mitja Bajželj ŠRD IDRIJA
  2. Tomislav Krga BK BRANIK
  3. Antonio Lovrić HRVAŠKA
  4. Grega Valančič BK MEDVODE

Comments are Closed