4. krog Zimske lige

Idrija 13.1.2015

 V petek 9. Januarja je potekal v Idrijski gimnaziji 4. krog Zimska liga v badmintonu. Do sedaj je odigranih 30% tekem tako med moškimi (81 tekem) kot tudi med ženskami (31 tekem). Tekma 4. kola je bila med trenutno vodilnim po točkah Janijem Murovcem in Miranom Vihteličem, ki jo je slednji dobil z 21:16, 21:17. Tekma, ki odloča o prvih mestih. Drugi na lestvici je Robert Vončina, ki je imel obilo težav premagat Rokota Marinca in je za to potreboval tri nize 21:18, 18:21 in 15:11. Še brez poraza pri moških je lanski zmagovalec Mastersa Robert Kreft z 7 odigranimi tekmami, Miran Vihtelič z 5 zmagami in novinec Grega Valančič iz Kranja z 6 zmagami. Med novici lige pa najboljše kaže Mohoriču Damirju, ki ima polovični izkupiček.

Pri dekletih je trenutno na prvem mestu Meta Petrič z sedmimi odigranimi tekmami, druga Anja Golob z enim porazom in na tretjem mestu lanska zmagovalka Nataša P. Vončina še neporažena, kar nakazuje ponovni skok na vrh oz. vpis na prehodnem pokalu. Nnajboljša novinka pa je trenutno Vesna Marinac, z tremi zmagami in brez poraza.

Do konca rednega dela je 7. krogov, kar pomeni še obilo odličnih tekem.

V soboto 24. januarja pa vabimo na ogled mednarodnega rekreativnega turnirja Idrija Open, ki bo potekal v športni dvorani gimnaziji Jurija Vege od 10h pa tja do 20 ure, kjer boste lahko opazovali najboljše igralce in igralke iz Slovenije in Hrvaške.

Vabljeni

Comments are Closed