Občinsko prvenstvo 2016

Idrija 12.2.2016

V torek 12. aprila je v telovadnici gimnazija Jurija Vege potekalo občinsko prvenstvo v badmintonu. Organizator ŠRD Idrija je bil nad obiskom učencev in dijakov zadovoljen, saj se je udeležilo kar 25 otrok iz občine. Namen prvenstva je približati tekmovalni badminton širšemu občinstvu.

Najbolj številčna je bila skupina do 15 let (U15) v kateri je nastopalo 19 otrok od tega 6 punc.

Postavljeni so bili v 4 skupine po 5 oziroma 4 igralcev, znotraj skupine so igrali vsak z vsakim, v četrtfinale pa so napredovali najboljše dva iz skupin. Tako so se v polfinale uvrstili iz prve skupine Anil Kovačevič in Omer Zećiri, iz B skupne Tadeja Boškin in Leban Peršl, iz C skupine Tinkara Mlakar in Matic Žagar, iz D pa Maruša Petrovčič in Žiga Šiljak. Za v četrtfinale ni bilo presenečenj in Anil Kovačevič, ki se je že večkrat udeležil prvenstva izkazal nad sošolcem Žigom Šiljakom. Tinkara je bila premočna za Lebana. V tretjem in četrtem polfinalu je sta bili Maruša in Tadeja premočne. Kasneje sta se obe klubske igralke pomerile med seboj, v zanimivi tekmi se je Tadeja le uvrstila v finale. Drugi polfinale je zmagala Tinkara, ki se je v finale sprehodila z 2 dobljenima nizoma na 5 točk. Sledila je tekma za tretje mesto in finale. Obe tekmi sta bili čustveni in napeti. Najprej je Maruša Petrovčič premagala Anila Kovačeviča v treh nizih od tega kar dva na razliko (16:14; 18:16; 15:5). Finale pa je pripada najboljšima tekmecema Tinkari Mlakar in Tadeji Boškin, slednja je tudi osvojila zlato z (16:14; 16:18; 15:11).

V skupini do 13 let se je prijavilo 6 tekmovalcev, od tega dve mlajši punci, ki bi bile v skupini do 11 let, vendar zaradi premalo udeleženk združeni k starejši skupini, so pa imele prednost 6 točk. Razdeljeni so bili v dve skupini z možnostjo napredovanjem dveh najboljših v polfinale. Kot nosilnica skupine sta bili postavljeni Tjaša Boškin in Nuša Makuc, ki sta že v preteklosti pokazali najboljše igre. Po napetih igrah v skupinah, ki so večkrat končali na razliko, so si polfinale iz skupine A priigrali Tjaša Boškin in Jan Kosmač, iz  skupine B pa Nuša Makuc ter Alja Poljanšek. V finale sta napredovale Tjaša B., ki je bila boljša od Alje P. in Nuša M., ki je bila prepričljiva od Jana K.. Finale, ki je opravičil naziv, je bil napet že prvi niz, ki ga je dobila Nuša na razliko, v drugem nizu pa Alja ni zmogla več preobrata. 

Tretje mesto pa je osvojila Tjaša Boškin, ki je bil boljši v dveh setih od Jana Kosmača.

Najboljšim tekmovalcem so bile podeljena medalje.

Skupaj je bilo odigranih 56 tekem in preko 2000 točk v dveh urah in pol.

Zahvaliti se je potrebno športnim pedagogom za spodbudo otrok k udeležbi.

Končni vrstni red:

U13 (mešano)

 1. Nuša Makuc
 2. Alja Poljanšek
 3. Tadeja Boškin
 4. Jan Kosmač
 5. Maruša Velikajne
 6. Anja Kavs

U15 (mešano)

 1. Tadeja Boškin
 2. Tinkara mlakar
 3. Maruša Petrovčič
 4. Anil Kovačevič
 5. Leban Peršl
 6. Omer Zećiri

 

Comments are Closed